Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Hoe was ik een overhemd?

Een overhemd is een kledingstuk dat je graag netjes en schoon wilt houden. Investeer je in een mooi, maar iets duurder, overhemd? Dan wil je uiteraard dat deze lange tijd mee gaat. Eén belangrijk onderdeel van het goed onderhouden van een overhemd, is wassen. Hoe was je het best een overhemd? We leggen het je uit.

Overhemd wassen: naar stomerij brengen

Witte overhemden wassen lastig? Een eenvoudige manier om jouw overhemd schoon te krijgen, is door gebruik te maken van de stomerij. Je bespaart tijd aangezien je zelf niet hoeft te wassen en te strijken. Het nadeel van de stomerij kan zijn dat de levensduur van jouw overhemd verkort wordt. De manier van wassen in een stomerij is namelijk iets agressiever dan wanneer jij zelf jouw overhemd wast.

Overhemden in 3 lengtes
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Beige
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Olive green
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linen Shirt, Light blue
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Navy
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Hoe was ik een overhemd in de wasmachine?

Een veel gebruikte manier is een overhemd wassen in de wasmachine. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je je aan moet houden tijdens het wassen van jouw overhemd:

  • Bevat het overhemd baleinen? Verwijder deze voor het de was in gaat.
  • Lees de wasvoorschriften op het label goed en houd je hier aan.
  • Pas op met gekleurde was, dit wordt vaak afgeraden. Straks heb jij een wit overhemd verkleurd in de was, dat zou zonde zijn.
  • Kies een programma voor delicaat wasgoed. Deze centrifugeert weinig tot niet: centrifuge kan jouw overhemd sneller doen slijten.
  • Doe het overhemd direct uit de machine op de hanger. Het gebruik van een droger kan het kledingstuk beschadigen.

Overhemden wassen met de hand

Dit is de beste manier om jouw overhemden te wassen: de handwas. Je zal merken dat kleding die jij met de hand wast, veel langer mee gaat. Heb je grote, vieze vlekken? Dan werkt de wasmachine vaak beter. Wat heb je nodig voor een handwas? Koud water en wasmiddel is voldoende voor een sopje.

Wit overhemd met gele kraag

Door het dragen van witte overhemden kunnen in de kraag gele vlekken ontstaan. Dit is heel normaal, het is namelijk talg dat uit jouw lichaam komt. Lukt het jou niet om deze gele vlekken er met de bovengenoemde manieren uit te halen? Lees dan eens onze blog over het verwijderen van gele vlekken.

Overhemd wassen, kies voor Girav

Wit overhemd verkleurd in de was? Kijk naar het ruime assortiment van Girav. Je hebt voldoende keuze uit witte overhemden, maar ook voor andere kleuren kan je bij ons terecht. Hoe was jij jouw overhemden? Wij wensen je veel succes met het goed en voorzichtig wassen van jouw (witte) overhemden.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes