Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Hoe kan ik vlekken uit kleding krijgen?

Erg vervelend, maar voor iedereen herkenbaar: een rode wijnvlek op je witte overhemd of een koffievlek in je nieuwe t-shirt. Hoe krijg je deze vlekken uit je kleding? Het antwoord is te vinden in je eigen keukenkastjes: schoonmaakazijn helpt bij koffie, terwijl je bij een rode wijnvlek en hardnekkige koffievlek ook naar het keukenzout kan grijpen. Na het behandelen van het ergste deel van de vlek doet een normale wasbeurt vaak de rest.

Wijnvlekken verwijderen

Houd je van rode wijn, maar niet van wijnvlekken in je (witte) kleding? Bevind je je in een restaurant, dan zijn de opties beperkt. Dep de vlek met lauw of warm water.

Mocht je in de gelegenheid zijn, strooi dan zout op de vlek en dep het zout voorzichtig met een keukenrol op. Dep vervolgens nogmaals met water. Ben je thuis, laat het zout dan enige tijd liggen om de wijn goed te absorberen. Let op: ga niet wrijven! Dan wrijf je de wijn enkel dieper in je kleding.

Smeer vervolgens vloeibaar wasmiddel op de vlek en was het kledingstuk op de normale manier in de wasmachine.

Lees ook: Koffievlekken uit kleding verwijderen: 5 tips

Koffievlekken uit kleding krijgen

Heb je een koffievlek in je kleding? Koffievlekken zijn in principe eenvoudig te verwijderen met lauw water. Soms heb je echter iets meer hulp nodig, bijvoorbeeld als je pas na enige tijd de vlek ontdekt.

Heb je jouw hele kop koffie over je overhemd gegooid? Strooi dan zout over de vlek, zodat het zout de koffie kan absorberen. Dep het zout vervolgens voorzichtig van je overhemd met een papieren zakdoekje of keukenrol.

Ook schoonmaakazijn is een goed middel om vlekken te verwijderen. Dep het schoonmaakazijn met een doek op de vlek of laat de kleding weken in het azijn. Was het kledingstuk op de normale manier om de vlek te verwijderen.

Lees ook: Koffievlekken uit kleding verwijderen: 5 tips

Toch niet gelukt om te verwijderen?

Shop dan je nieuwe outfit op Girav.nl. Onze ruime collectie voor lange mannen bestaat uit T-shirts, polo’s, overhemden, truien en boxershirts. Voor 23.59 besteld, morgen in huis. Mocht je twijfelen of het past, je kunt binnen 100 dagen retourneren.

Lees meer:

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes