Care

Tips & Tricks: Rode wijn uit kleding verwijderen

Een glaasje rode wijn is heerlijk voor bij een borrel voor diner, maar rode wijn in je kleding is echt minder fijn. Als je dit leest heb je waarschijnlijk per ongeluk een wijnvlek op je kleding. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om rode wijnvlekken uit kleding te verwijderen.

In deze story delen we enkele handige tips en tricks om rode wijnvlekken uit je kleding te krijgen, zodat je favoriete kledingstukken er weer spic en span uitzien!

Rode wijnvlek uit stof verwijderen

Het verwijderen van rode wijn uit kleding van stof kan een uitdaging zijn, maar is zeker niet onmogelijk. Hier zijn enkele manieren om rode wijnvlekken uit stof te verwijderen:

 1. Zout
 2. Verwijderen met witte wijn
 3. Baking soda
 4. Ossengal
 5. Biotex
 6. Groene zeep
Meest verkochte producten
-25%
Dallas oversized T-shirt, Light beige
Dallas
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 29,96 Normale prijs € 39,95
Houston oversized hoodie, Metal green
Houston
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 99,95
-30%
Oakland oversized sweater, Mauve red
Oakland
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95
-30%
Riga Trui, Grijs melange
Riga
Lamswol, Regular Fit
Slechts € 90,97 Normale prijs € 129,95
Alaska puffer jas, Navy
Alaska
Recycled nylon, Regular Fit
Slechts € 199,95

1. Zout

Zout is een wondermiddel als het gaat om het behandelen van rode wijnvlekken. Dep eerst voorzichtig de overtollige wijn met een doek of keukenpapier. Strooi vervolgens royaal zout over de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Borstel het zout voorzichtig weg en was het kledingstuk zoals gewoonlijk.

2. Verwijderen met witte wijn

Het klinkt misschien vreemd, maar het gebruiken van witte wijn kan helpen om rode wijnvlekken te verwijderen. Giet voorzichtig wat witte wijn over de rode wijnvlek en dep het voorzichtig met een schone doek. Was het kledingstuk daarna volgens de wasinstructies.

3. Baking soda

Baking soda is een veelzijdig huishoudproduct en kan ook gebruikt worden om rode wijnvlekken te verwijderen. Maak een pasta van baking soda en water en breng deze aan op de vlek. Laat het even inwerken en spoel het vervolgens af met koud water voordat je het kledingstuk wast.

4. Ossengal

Ossengalzeep is een heel geschikte zeep om vlekken mee te verwijderen. Maak de vlek nat met water en wrijf voorzichtig een stukje ossengalzeep over de vlek. Laat het even intrekken en was het kledingstuk daarna zoals gewoonlijk.

5. Biotex

Biotex is een enzymhoudend wasmiddel dat speciaal is ontwikkeld om vlekken te verwijderen. Los een beetje Biotex op in water en laat het kledingstuk hierin weken. Was het kledingstuk daarna volgens de wasinstructies.

6. Groene zeep

Groene zeep kan ook helpen bij het verwijderen van rode wijnvlekken. Breng wat groene zeep aan op de vlek, laat het even inwerken en was het kledingstuk vervolgens zoals gewoonlijk.

Oude rode wijnvlek verwijderen

Wil je een vlek door rode wijn uit kleding halen, maar zit de vlek er al een tijdje? Het kan een uitdaging zijn om een oude rode wijnvlek te verwijderen, maar het is zeker de moeite waard om het te proberen. Hier zijn enkele tips om een oude rode wijnvlek aan te pakken:

 • Dep de vlek eerst voorzichtig met een doek of keukenpapier om zoveel mogelijk wijn te absorberen.
 • Maak een mengsel van water en afwasmiddel en breng het aan op de vlek. Laat het even inwerken en wrijf vervolgens voorzichtig over de vlek.
 • Spoel de vlek grondig met koud water en dep het droog.
 • Herhaal deze stappen indien nodig of probeer een van de eerder genoemde methoden, zoals zout of baking soda.
Kleding in 3 lengtes
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Wit
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
-50%
Ohio oversized logo T-shirt, Wit
Ohio Logo - Oversized
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 24,98 Normale prijs € 49,95
-25%
Dallas oversized T-shirt, Wit
Dallas
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 29,96 Normale prijs € 39,95
-50%
the City - Miami, Wit
The City
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 17,48 Normale prijs € 34,95
2-pack
San Diego High-neck T-Shirt Wit, 2 pack
San Diego High-neck
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 44,95
 • Behandel de vlek zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het kan zijn om de vlek volledig te verwijderen.
 • Spoel de vlek direct af met koud water om zoveel mogelijk wijn te verwijderen.
 • Gebruik een van de eerder genoemde methoden, zoals zout, witte wijn, baking soda, ossengalzeep, biotex of groene zeep, om de vlek verder te behandelen.
 • Was het kledingstuk daarna volgens de wasinstructies, bij voorkeur met een bleekmiddel geschikt voor witte kleding.

Rode wijn uit witte kleding

Het kan extra lastig zijn om rode wijnvlekken uit witte kleding te verwijderen, omdat de vlekken goed zichtbaar zijn. Hier zijn enkele tips om rode wijn uit witte kleding te verwijderen:

Rode wijn uit wollen trui

Een rode wijnvlek op een wollen trui kan erg vervelend zijn, omdat wol een delicate stof is waar je voorzichtig mee moet zijn. Hier zijn enkele tips om rode wijnvlekken uit een wollen trui te verwijderen:

 • Dep de vlek voorzichtig met een doek of keukenpapier om zoveel mogelijk wijn te absorberen. Wrijf niet over de vlek, omdat dit de vlek kan verspreiden of de vezels van de wol kan beschadigen.
 • Spoel de vlek voorzichtig af met koud water.
 • Meng een milde wolwasmiddel met water en dep de vlek voorzichtig met dit mengsel. Laat het even inwerken en spoel het vervolgens af met koud water.
 • Herhaal deze stappen indien nodig en leg de trui plat neer om te drogen.

Behandel de vlek zo snel mogelijk

Om rode wijn uit kleding te krijgen moet je soms even experimenteren, omdat de effectiviteit van de verschillende methoden afhangt van de stof en de grootte van de vlek. Probeer altijd eerst de gekozen methode uit op een klein, onopvallend stukje van het kledingstuk voordat je het op de hele vlek toepast. Onthoud dat het belangrijk is om snel te handelen en de vlek zo snel mogelijk te behandelen voor het beste resultaat. Met deze tips en tricks kun je hopelijk genieten van je rode wijn zonder je zorgen te maken over vlekken in je kleding.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes