Care

Hoe krijg je koffievlekken uit kleding?

‘Hoe krijg ik koffievlekken uit kleding?’ Een belangrijke vraag, want die vlekken zijn inderdaad niet bepaald fraai. Gelukkig kun je ze er met een paar handige tips makkelijk uit krijgen.

Koffievlekken uit kleding verwijderen: 8 tips

Koffievlekken uit jouw kleding verwijderen? We zetten 8 handige tips voor je op een rij, zodat je altijd wel iets in huis hebt om mee aan de slag te gaan:

 1. Lauw water
 2. Vlekverwijderaar- of stift
 3. Babypoeder en babydoekjes
 4. Eigeel met badstof of een spons
 5. Zout is een wondermiddel
 6. Witte azijn, [sodawater of baking soda]
 7. Soda
 8. HG Vlekweg 1

1. Koffievlekken verwijderen met lauw water

Voordat we het zwaardere geschut erbij gaan halen, kun je proberen om koffievlekken te verwijderen met lauw water. Als je koffie op je kleding morst, is het belangrijk om het kledingstuk zo snel mogelijk uit te trekken en de vlek direct te behandelen.
Plaats het kledingstuk in een bak met lauw water en laat het een tijdje weken. Na verloop van tijd zal de koffievlek vervagen en met wat geluk volledig verdwijnen. Als je thuis bent en andere kleding aan kunt trekken is dit een prima oplossing.

2. Vlekkenverwijderaar- of stift

Speciaal gemaakt om vlekken uit kleding te verwijderen, bijvoorbeeld als je koffie hebt gemorst. De stift kun je gebruiken voor de bekleding van je auto, in huis, op kantoor en ook op jouw kleding. Verwijder vlekken uit de kleding, gewoon door de instructies bij de stift op te volgen. Het is aan te raden om het product eerst op een onopvallend stukje stof te testen om te controleren of de stof niet verkleurt. Na vijf tot tien minuten was je het kledingstuk zoals gewoonlijk met een geschikt wasmiddel. Volg altijd de wasinstructies van het kledingstuk.

Controleer voordat je het kledingstuk in de droger stopt of de vlek volledig verwijderd is, aangezien de hitte van de droger de vlek hardnekkiger kan maken.

3. Babypoeder en babydoekjes

Geen handige stift in huis, maar wel benieuwd hoe je koffievlekken uit je kleding krijgt? Als je kleine kinderen hebt kunnen die babyproducten heel handig van pas komen. Gebruik een beetje babypoeder en laat het een paar minuten inweken. Je kunt het poeder en de vlek er daarna met een zachte borstel, handdoek of papieren doekje afgeven.
Geen poeder in huis, maar wel babydoekjes? Gebruik die om de koffie van je kleding af te vegen. Let op: dit werkt het best als de vlek nog vers en vochtig is. Het doekje zal de koffie dan opnemen.

Meest verkochte producten
-25%
Dallas oversized T-shirt, Light beige
Dallas
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 29,96 Normale prijs € 39,95
Houston oversized hoodie, Metal green
Houston
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 99,95
-30%
Oakland oversized sweater, Mauve red
Oakland
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95
-30%
Riga Trui, Grijs melange
Riga
Lamswol, Regular Fit
Slechts € 90,97 Normale prijs € 129,95
Alaska puffer jas, Navy
Alaska
Recycled nylon, Regular Fit
Slechts € 199,95

4. Eigeel met badstof of een spons

Iets minder voor de hand liggend misschien: eigeel. Eigeel kan een verrassend effectief middel zijn om koffievlekken uit kleding te verwijderen. Het proces is eenvoudig. Klop het eigeel los en breng het vervolgens aan op de koffievlek. Gebruik hiervoor een stuk badstof of een spons en wrijf voorzichtig gedurende ongeveer een minuut over de vlek. Het eigeel zal de koffie absorberen en helpen de vlek te verwijderen. Spoel het kledingstuk daarna grondig af met water om eventuele resten te verwijderen.

Het gebruik van eigeel kan vooral handig zijn wanneer je geen andere schoonmaakmiddelen bij de hand hebt. Het is wel verstandig om een klein, onopvallend deel van de stof te testen voordat je het eigeel op de hele vlek aanbrengt, om er zeker van te zijn dat je geen schade aanricht.

Gelukt om de vlek te verwijderen met eigeel? Dan was je het kledingstuk zoals je normaal zou doen. Dit zal helpen om eventuele resten van het eigeel te verwijderen en je kleding weer fris en schoon te maken.

5. Zout is een wondermiddel

Je kunt met zout koffievlekken uit kleding verwijderen. Sprenkel het in een ruime hoeveelheid over de vlek, zodat dit in het textiel kan trekken. Laat het een paar minuten inwerken en gebruik een papieren doekje of zakdoek om de vlek te verwijderen.

6. Witte azijn of baking soda

Witte azijn en baking soda zijn nog twee handige producten die je waarschijnlijk gewoon thuis hebt liggen. Deze kunnen ook effectief zijn bij het verwijderen van koffievlekken.
Voor het gebruik van witte azijn, giet je een kleine hoeveelheid rechtstreeks op de koffievlek. Laat het een paar minuten intrekken en wrijf vervolgens voorzichtig met een schone doek of borstel om de vlek los te maken. Spoel het kledingstuk grondig uit met koud water en was het vervolgens zoals gebruikelijk.

Baking soda, ook wel bekend als bakpoeder, kan ook helpen bij het verwijderen van koffievlekken. Meng baking soda met water tot je een dikke consistentie krijgt. Breng dit vervolgens aan op de vlek en laat het enige tijd intrekken, ongeveer 15 tot 30 minuten. Vervolgens kun je de baking soda voorzichtig wegvegen en het kledingstuk grondig uitspoelen met water voordat je ‘m wast.

Het is altijd raadzaam om deze methoden eerst te testen op een klein, onopvallend deel van de stof om er zeker van te zijn dat ze geen schade of verkleuring veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk om snel te handelen en de vlek zo snel mogelijk met azijn of baking soda in te laten werken.

7. Koffievlekken verwijderen met soda

Als het verwijderen van koffievlekken met azijn of baking soda niet lukt, kun je ook eens soda water proberen. Soda is een bekend reinigingsmiddel voor koffie- en theevlekken. Het schoonmaken van een koffievlek in je kleding met sodawater is simpel. Giet een ruime hoeveelheid sodawater over de vlek. Pak een doek en dep deze ook in het sodawater. Wrijf vervolgens met de vochtige doek over de vlek totdat deze verdwenen is. Daarna moet het kledingstuk natuurlijk worden gewassen, net zoals koffiebonen. Het verwijderen van koffievlekken met sodawater werkt het beste als de vlek nog niet in de kleding is getrokken. Soda water kan ook werken om ingedroogde vlekken te behandelen.

8. HG Vlekweg 1 voor koffievlekken

HG heeft veel handige middelen waarmee je vlekken en vuil uit je kleding kunt halen. HG Vlekweg 1 is daar een van. Deze veelzijdige vlekkenverwijderaar haalt naast rode wijn en inkt ook koffievlekken uit je kleding. Voer echter altijd eerst een kleurechtheidstest uit op een onopvallend deel van de stof. Los het middel op in heet water, dompel het kledingstuk met de vlek onder en laat het 30 minuten weken.

Volg deze stappen om zonder problemen koffievlekken uit textiel te verwijderen met HG Vlekweg 1:

 • Test eerst een klein beetje van het middelen op een onopvallend deel van de stof.
 • Breng HG Vlekweg 1 royaal aan op de vlekken, zodat ze volledig bedekt zijn.
 • Laat het product maximaal 5 minuten intrekken en voorkom dat het indroogt.
 • Spoel grondig uit met lauwwarm water. Het dragen van huishoudhandschoenen tijdens het uitspoelen wordt aanbevolen, of was je handen direct daarna.
 • Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine, volgens de gebruikelijke instructies.
Gekleurde T-shirts
Colored Cotton
New York T-shirt, 1-pack - Colored cotton
New York
Ongeverfd katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95
Colored Cotton
Sydney T-shirt, 1-pack - Colored cotton
Sydney
Ongeverfd katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95
3 voor € 50
New York T-shirt, 1-pack - Dark olive
New York
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95
3 voor € 50
New York T-shirt, 1-pack - Brick brown
New York
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95
3 voor € 50
Sydney T-shirt, 1-pack - Rood
Sydney
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95

Krijg jouw koffievlekken uit kleding en houd het netjes

We hopen dat je met onze antwoorden op ‘hoe krijg ik koffievlekken uit mijn kleding’ aan de slag kunt. En lukt het toch niet? Dan heb je natuurlijk de keuze uit onze mooie T-shirts, waar je dan geen koffie over moet morsen. Of kies voor een hagelwit nieuw overhemd.

Nieuwe kleding kopen om zonder koffievlekken te starten? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes