Hoe kun je zweetplekken verwijderen en hoe krijg je de zweetgeur uit T-shirts en overhemden? Gele en stinkende plekken wil je goed aanpakken, om jouw kleding de volgende keer weer helemaal fris aan te trekken.
Dus zitten er gele vlekken in jouw witte kleding? Of krijg je de zweetgeur niet uit jouw shirts en overhemden? Wij delen de tips waarmee je dat wel voor elkaar krijgt.

Waarom stinkt mijn shirt naar zweet?

Allereerst: waarom kruipt er eigenlijk een zweetgeur in jouw kleding? En belangrijker nog, waarom stinkt je kleding meteen na het wassen weer zo snel als je gaat sporten? Dat heeft te maken met bacteriën die er nog inzitten. Opgevouwen in de kast zijn ze niet actief, dus lijkt de kleding fris. Als je het eenmaal aantrekt en er weer een druppel zweet op valt ben je terug bij af. Je ruikt ook het oude zweet weer.

Oplossing: nieuwe Polygiene technologie

Gelukkig is er een oplossing die nare geurtjes tegen gaat! Dankzij de Polygiene technologie met bacteriële werking in onze Polygiene kleding zal deze nooit stinken. Zelfs niet als je deze een aantal dagen in een tas of wasmand neerlegt.

Zweetplekken en zweetlucht verwijderen

Het verwijderen van (gele) zweetplekken en zweetlucht vraagt daarom om een meer grondige aanpak. We delen daarvoor een paar praktische tips:

  • Schoonmaakazijn
    Met een beetje schoonmaakazijn krijg je de zweetplekken en zweetgeur er zonder problemen uit. Vul een emmer met water en doe er een flinke scheut azijn bij. Dit weekt de bacteriën en de eiwitten die eraan vastzitten los. Als je de kleding daarna wast ruikt het niet alleen weer fris, dat ís het ook.
  • Biotex
    Gebruik wat Biotex en voeg daar een beetje water aan toe. Kneed het tot een pasta. Smeer de zweetplekken op jouw overhemd of shirt ermee in en laat het een half uurtje inwerken. Was de kleding daarna volgens de wasvoorschriften.

Tip: krijg je de zweetgeur of (gele) zweetplekken er nog niet uit? Maak een badje of een teil met water en voeg en een flinke scheut Biotex aan toe. Week en was het complete overhemd of T-shirt erin.

hanoi-invisible
Onzichtbaar ondershirt met polygiene:
geen zweetlucht
Polygiene Sportshirts: nooit meer nare geurtjes

Shirts en overhemden wassen

Na de behandeling met schoonmaakazijn of Biotex is het belangrijk om jouw shirt of overhemd met zweetgeur of zweetvlekken goed te wassen. Gebruik een hogere temperatuur dan je gewend bent. Op die manier was je de plekken goed schoon, ook als die vermengd zijn met bijvoorbeeld deodorant.
Tip: wil je de zweetplekken extra behandelen? Smeer ze voor het wassen in met ossengalzeep. Daarna kun je het reguliere wasprogramma draaien.

Let op: kleding kan krimpen als je dit wast op een te hoge temperatuur. Investeer in T-shirts en overhemden die krimpbestendig zijn. Wij hebben onze kleding voorbehandeld. Daardoor zijn de garen en stof minder gevoelig voor krimp, ook bij hogere temperaturen. Op die manier krijg je de zweetgeur en zweetplekken er zonder problemen uit.

Tip: lukt het alsnog niet om een wit T-shirt schoon te wassen? Je kunt er bij witte kleding voor kiezen om het een nachtje te laten weken in water met wat ammoniak of bleek.

Zweetlucht voorkomen

Wil je de volgende keer zweetlucht in jouw kleding voorkomen? Het is belangrijk om je sportkleding meteen na het sporten te wassen. Met name nieuwe shirts houd je op die manier veel langer fris.
Draai daarnaast af en toe een kookwas met een lege trommel. Voeg er een beetje azijn aan toe. Op die manier verwijder je de bacteriën die uit jouw kleding kwamen ook weer uit de wasmachine.

Bestel op Girav.nl

Nieuwe shirts kopen en zweetplekken voorkomen in plaats van verwijderen?

Bestel online op Girav.nl en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59 heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.

Girav Bestseller: Het Sydney T-shirt – Regular Fit met ronde hals