Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Hoe kun je verf uit kleding verwijderen?

Hoe haal je verf uit kleding? Wat zonde! Zo’n vlek krijg je er niet zomaar uit. Tenminste, met een paar handige tips lukt dat meestal gelukkig wel. Wij helpen je verf uit je kleding te halen, waardoor je die weer als nieuw schoon wast.

Tip: je kunt de meeste vlekken van verf uit je kleding krijgen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het type verf en vlek, om het niet erger te maken dan het is. Neem er daarom even de tijd voor.

Soorten verf vlekken in je kleding

Hoe krijg je verf uit je kleding? Dat hangt af van het type verf dat je gebruikte, waardoor de vlek ontstond. We zetten vier soorten verf voor je op een rij:

 • Acrylverf uit je kleding halen
  De verf is wateroplosbaar, maar dat geldt alleen als het nat is. Dus is de verf opgedroogd, als vlek in je kleding? Maak een mengsel van warm water en milde zeep. Daarmee week je de verf weer los, waardoor je de vlek kunt verwijderen.
 • Verf op waterbasis uit je kleding halen
  Een mengsel van water en wat (milde) zeep doet wonderen bij verf op waterbasis. Spoel de vlek eerst uit, onder stromend water. Behandel de vlek daarna met een milde zeep.
 • Olieverf uit je kleding halen
  Olieverf uit je kleding verwijderen is moeilijker, en vraagt een agressievere aanpak. Gebruik wat terpentine of een speciale vlekverwijderaar voor olieverf. In de meeste gevallen krijg je de vlek er dan goed uit.
 • Latexverf uit je kleding halen
  Latexverf droogt snel, dus laat zich daardoor lastiger verwijderen. Het is verf op waterbasis. Week de vlek daarom in warm water. Probeer de vlek daarna zachtjes los te schrapen, om je T-shirt of andere kleding weer netjes schoon te krijgen.

Hoe snel moet je verf uit je kleding verwijderen?

Zorg ervoor dat je er snel bij bent. Verse verfvlekken laten zich makkelijker uit je kleding halen dan wanneer die zijn opgedroogd. Houd een vlek zodra je die opmerkt dus onder stromend water. Of gebruik een vochtige doek om te deppen en daarmee verf te verwijderen. Let op: niet wrijven!

Opgedroogde verfvlekken verwijderen

Zitten er opgedroogde verfvlekken in je kleding? Gebruik een mengsel van warm water en zeep bij acrylverf. Borstel de verf er voorzichtig af met een zachte borstel of een doek.

Gebruikte je olieverf? Breng wat terpentine aan op de vlek. Dep daarna voorzichtig met een schone doek.

Gebruik een bot mesje om opgedroogde latexverf van je kleding af te schrapen. Was het kledingstuk daarna in warm water met wasmiddel.

Tip: nog beter is het natuurlijk om oude kleding te dragen. Dus bestel nieuwe online mooie nieuwe witte T-shirts, en gebruik je oude om voortaan mee te verven. Gebruik onderstaande keuzehulp om je nieuwe T-shirts te vinden!

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes