Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Kleding combineren

Welke stropdas draag je bij welk overhemd?

Welke stropdas draag je bij welk overhemd? Voor veel mannen een lastige keuze, maar met een paar tips helpen we je graag op weg. We helpen je de juiste kleuren te combineren, niet de mist in te gaan met de patronen en de stropdas te gebruiken als een mooi contrast.

Combineer de juiste kleuren

Je hoeft geen kleurenexpert te zijn om te zien dat een oranje stropdas op een rood overhemd geen goed idee is. Begin altijd met het grootste deel, in dit geval een overhemd. Kies een overhemd dat je aan wilt, om daar de juiste stropdas bij uit te zoeken.

Welke stropdas je draagt bij welk overhemd hangt af van de basiskleur van die laatste. Is het een effen overhemd in bijvoorbeeld lichtblauw? Je kunt daar bijna iedere stropdas op dragen, waardoor je weinig fouten kunt maken.

Voorkom een te felle stropdas op een wit overhemd en draag juist wel een mooie blauwe stropdas op een roze overhemd. Op die manier combineer je kleuren die goed bij elkaar passen, zodat je daarmee stijlvol voor de dag komt.

Overhemden in 3 lengtes
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Beige
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Olive green
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linen Shirt, Light blue
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Navy
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Pas op met de patronen

Een gestreept overhemd en een gestreepte stropdas, dat gaat in de meeste gevallen niet goed samen. Een effen overhemd of een effen stropdas is dan meestal een betere keuze. Combineer bij voorkeur kleine met grote patronen en maak het in het algemeen niet te druk.

De stropdas als contrast

Een stropdas kun je goed gebruiken als contrast, als je daarin niet te ver doorslaat. Draag je een gestreept overhemd? Kies een effen stropdas in een kleur die er ‘tegenover’ staat in de kleurencirkel. En draag een stropdas met een patroon als je een effen overhemd kiest, opnieuw in een kleur die er niet te dicht bij in de buurt zit.

De juiste stropdas bij ieder overhemd

Heb je een mooie verzameling stropdassen en weet je goed welk overhemd je daarbij kunt dragen? Doe dan online inspiratie op met onze mooie overhemden, die we natuurlijk netjes voor je op voorraad hebben.

De juiste stropdas bij het overhemd gevonden? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.

Lees ook:

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes