Girav

Wat zegt het label in mijn Girav T-shirt?

Wanneer je T-shirts mooi wilt houden dan is het goed om te weten hoe je het shirt moet behandelen. Met juiste behandeling van je T-shirts heb je er langer plezier van. In labeltjes met symbolen wordt veel kledingstukken uitgelegd hoe je het shirt moet behandelen bij het wassen en drogen. Maar wat staat er nog meer in een kledinglabel? We leggen het kort uit aan de hand van het label in een Girav T-shirt.

Productiegegevens

In het label van de Girav basic T-shirts wordt allereerst het model van het shirt vermeld. Naast het model wordt ook een productie/ordernummer vermeld in het label. Met dit productienummer is te herleiden in welke batch het shirt geproduceerd. Mochten er productiefouten voorkomen in T-shirts dan kan aan de hand van het productienummer de datum van de productie, maar ook de machine worden herleid en kan het probleem worden verholpen.

Bestverkochte T-shirts
-25%
Dallas oversized T-shirt, Light beige
Dallas
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 29,96 Normale prijs € 39,95
Messina stretch chino, Navy
Messina Chino
Premium stretch katoen, Regular Fit
Slechts € 119,95
2-pack
San Diego High-neck T-Shirt Wit, 2 pack
San Diego High-neck
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 44,95
Rome T-shirt, Navy
Rome - Merino
100% merino, Regular Fit
Slechts € 69,95
3 voor € 50
Sydney T-shirt, 1-pack Dark jeans
Sydney
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95

Materiaal van het T-shirt

De samenstelling van het materiaal van het shirt wordt ook vermeld op het label. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor een bepaalde stof, dan vind je hier de informatie terug van de bestandsdelen van het materiaal. Natuurlijke vezels als katoen en linnen veroorzaken maar zelden een allergische reactie. Synthetische vezels, zoals polyester zijn meer elastisch en waterbestendig, maar zorgen ook vaker voor irritatiereacties van de huid.

Wasvoorschrift

In veel T-shirts wordt het wasvoorschrift vermeld in de vorm van labels. Bij de T-shirts van Girav is naast de symbooluitleg ook een tekstuele uitleg te vinden:

  • Svp met soortgelijke kleuren wassen
  • Wassen op max 40 graden
  • Niet bleken
  • Niet chemisch reinigen
  • Warm strijken
  • Niet in de droger drogen

Symbolen op het label van een T-shirt

Natuurlijk zijn ook de bekende wassymbolen terug te vinden in de shirts. In de Girav T-shirts vind je de volgende terug:

Geschikt voor machinewas. Gebruik het gewone programma, met een maximale temperatuur van 40° Celsius. Er kan ook normaal gecentrifugeerd worden.
Geen (chloor)bleekmiddel gebruiken; daar is de kleding niet tegen bestand.
Dit kledingstuk is er niet tegen bestand om in de wasdroger gedaan te worden.
Gebruik niet de heetste stand van het strijkijzer, omdat dit de kleding kan schaden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij stoffen als wol en een mix van polyester. Strijk maximaal op 150° Celsius.
Niet geschikt voor chemische reiniging bij de stomerij. Gebruik zelf thuis ook geen vlekkenverwijderaar, aangezien de in de kleding gebruikte stof hier niet tegen bestand is.

Alles over labels in kleding

Wil je weten welke symbolen er nog meer op labels terug te vinden zijn. Bekijk hier de blogpost waarin we alle symbolen op een rijtje hebben gezet.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes