Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Gaatjes in shirts en andere kleding na het wassen: hoe komt dat?

Hoe ontstaan gaatjes in jouw shirt en andere kleding na het wassen? En belangrijker nog: wat kun je daartegen doen? Wij leggen het je uit. En we helpen meteen een belangrijke mythe uit de wereld, omdat het anders zit dan jij waarschijnlijk denkt.

Hoe ontstaan gaatjes in je kleding?

Vraag iemand naar gaatjes in kleding en de kans is groot dat de wasmachine de schuld krijgt. De gaatjes in de trommel laten het water door tijdens het wassen, maar zouden ook je kleding beschadigen. Toch is dat waarschijnlijk niet het geval.

Sophie Knottnerus legde dit al eens uit tijdens een interview met Libelle: “Volgens de vakmensen uit het TextielLab van het TextielMuseum ligt het aan de kwaliteit van de stof waar veel shirts van gemaakt worden. Een T-shirt wordt meestal gemaakt van single jersey, ofwel gebreid met één draad. Als zo’n dun draadje breekt, heb je dus gelijk een gaatje in de stof.”

De kans is wat dat betreft groot dat de gaatjes in het shirt na het wassen daar min of meer toevallig ontstaan, gewoon op basis van slijtage. Dat het na het wassen gebeurt kan komen door het feit dat je er dan extra goed op let, terwijl het op andere momenten niet meteen opvalt.

Kies voor kleding in hogere kwaliteit

Gaatjes in jouw shirt of gaatjes in jouw kleding hebben dus vooral te maken met de slijtage van de stof. Te lage kwaliteit zal sneller slijtage vertonen, zowel na het wassen in de wasmachine als nadat je het regelmatig hebt gedragen.

Tip: pas bovendien op met scherpe hoeken van tafels of het aanrecht, net als met een broekriem die jouw kleding kan beschadigen.

Het belangrijkste advies van experts om deze gaatjes te voorkomen is om te kiezen voor kleding van hogere kwaliteit. Je hebt dan minder last van slijtage, omdat er niet meteen gaatjes ontstaan zodra de stof op bepaalde punten wat dunner wordt.

Je outfit in 3 lengtes
Nieuw
Athens stretch short, Dark jeans
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
30%
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95
30%
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 48,97 Normale prijs € 69,95
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Voorkom gaatjes in shirts en andere kleding na het wassen

Wil je gaatjes in jouw shirts en kleding voorkomen, zowel na het wassen als na het dragen? Kies dan voor hogere kwaliteit. Wij gebruiken Amerikaans katoen en bijvoorbeeld piqué of jersey katoen in de hoogste kwaliteit. Dat verwerken we in onze West-Europese fabriek, waar we werken volgens de hoogste standaarden. Bovendien hebben we bijvoorbeeld het katoen alvast voorgekrompen en voorgewassen. Zo weet jij zeker dat je in katoen en in andere stoffen kiest voor de hoogste kwaliteit, waarin niet zomaar gaatjes komen, ook niet na het wassen.

Nieuwe kleding kopen en die vrij houden van gaatjes? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.

Lees meer:

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes