Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Materialen

3 redenen om te kiezen voor een cashmere pullover

Het kan in Nederland flink afkoelen en op bewolkte, regenachtige of koude dagen is een trui een ideaal kledingstuk. Het liefste draag je dan een trui die zacht aanvoelt op de huid. Een pullover van cashmere katoen is dan een goede optie.

Wat is cashmere?

Cashmere is een wolsoort, afkomstig van de gelijknamige geit die in (wederom het gelijknamige) gebied in India, Pakistan en China leeft. De Kasjmier geit leeft in extreem koude gebieden en heeft een dubbele vacht om zich te beschermen. De onderste laag is de cashmere laag. Cashmere is vrij prijzig, daarom zijn de meeste cashmere truien en andere kledinstukken een combinatie van cashmere-cotton.

Waarom kiezen voor een cashmere trui?

De combinatie van cashmere en katoen zorgt ervoor dat de pullover enkele belangrijke voordelen heeft. We geven je er 3:

1.     Precies warm genoeg

In Aziatische landen worden cashmere en katoen vaak verwerkt in sjaals en mutsen en niet voor niets; de mix van cashmere-cotton zorgt dat de lichaamswarmte in de wintermaanden geïsoleerd. De stof houdt je dus heerlijk warm als het buiten kouder wordt.

Ook als het niet ijskoud is, kan je met veel plezier een cashmere pullover dragen. De pullover is minder dik dan een normale wollen trui, die in het voorjaar veel te warm zal zitten. Een cashmere trui kan je ook prima dragen als het geen winter (meer) is.

2.     Geen pluisjes op een cashmere pullover

Het is altijd vervelend als shirts of truien na verloop van tijd gaan pillen. Deze kleine, pluizige bolletjes zijn afkomstig van de trui en blijven hierop zitten. Bij cashmere pullovers heb je dit probleem niet; de trui gaat niet pillen, blijft zacht aanvoelen en gaat hierdoor langer mee.

3.     Strijken is niet nodig

Een groot voordeel van een cashmere trui is dat je deze niet hoeft te strijken. Laat de trui op de juiste manier drogen (liggend) na een wasbeurt. Dit betekent niet dat je de pullover niet mag strijken; indien je dit wel wilt doen, kan dit op een lage temperatuur.

Extra lange cashmere pullover

Er is bij de cashmere pullovers van Girav bewust gekozen voor de combinatie van cashmere en katoen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, zowel qua materiaal als pasvorm. De truien van cashmere zijn ideaal voor lange mannen dankzij verschillende lengtematen. Zo vind je altijd een pullover die perfect past.

Pullovers in 3 lengtes
Actie
Seattle Vest, Brown melange
Seattle
100% merino Regular Fit , Full-zip
Slechts € 139,95
Actie
Aspen Merino pullover, Light taupe
Aspen half-zip
100% merino Regular Fit , Half-zip
Slechts € 119,95
Actie
Aspen Merino pullover, Sky blue
Aspen half-zip
100% merino Regular Fit , Half-zip
Slechts € 119,95
Actie
Aspen Merino pullover, Bruin melange
Aspen half-zip
100% merino Regular Fit , Half-zip
Slechts € 119,95
Actie
Aspen Merinowol pullover, Forest green
Aspen half-zip
100% merino Regular Fit , Half-zip
Slechts € 119,95

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes