Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Materialen

Wat is piqué katoen?

Wat is piqué katoen en is dat een goede keuze voor jouw overhemden? Het is een specifiek type katoen, met een aantal unieke eigenschappen. De piqué stof is dikker dan je gewend bent, en bovendien stugger. Tegelijkertijd voelt de stof zijn zacht aan, en is het goed ademend.

Bestel bijvoorbeeld overhemden in piqué katoen, als je zoekt naar een stoere stijl in hoogwaardig materiaal.

Tip: de stugge en stevige stof zal z’n vorm makkelijker behouden. Dat betekent dat je nauwelijks hoeft te strijken, en dat het overhemd ook later op de dag nog steeds mooi valt.

Eigenschappen van de piqué stof

De pique stof is een variant op het reguliere katoen. Het is de specifieke breitechniek die leidt tot dit resultaat, met een aantal unieke eigenschappen:

  • Dik en stevig
  • Stug (maar zacht)
  • Kreukvrij
  • Ademend
  • Behoudt z’n vorm

Deze eigenschappen van piqué katoen maken het een steviger en dikker materiaal, terwijl je het toch licht kunt dragen. De stof ademt goed en heeft een relatief beperkt gewicht, dus daar merk je het eigenlijk niet aan.

De grovere structuur van de piqué katoen stof voorkomt dat bijvoorbeeld jouw overhemd snel kreukt. In plaats daarvan draag je het netjes, ook als je heel de dag onderweg of actief bent. En ben je niet zo van het strijken? Dan is dit een stof die al mooi glad uit de wasmachine komt, dus waar je nauwelijks omkijken naar hebt.

Katoen staat tenslotte bekend om de goede vochtregulatie. Dat is in het geval van piqué katoen niet anders. Dit voorkomt dat het overhemd of andere kleding in deze stof te warm wordt, bijvoorbeeld op zonnige dagen.

Verschil tussen Piqué katoen en jersey katoen

Piqué katoen is net als jersey katoen het resultaat van een specifieke breitechniek. Toch zijn de twee stoffen niet hetzelfde. Jersey polo’s zijn normaal gesproken wat lichter, terwijl piqué polo’s een stuk dikker en grover is. Bovendien voelt jersey zachter aan op de huid, en is het elastisch. Het zorgt voor een meer informele look. Piqué oogt juist wat netter en meer formeel, terwijl de stugge structuur een stoer detail toevoegt.

Wat is piqué katoen? De historie

De geschiedenis van piqué katoen gaat terug tot in de achttiende eeuw in Engeland. De katoenindustrie in Lancashire bloeide destijds op. De fabrieken wilden de luxe quilts uit Frankrijk imiteren, en zochten daarvoor naar een nieuwe breitechniek. Dat werd het uiteindelijke piqué, al sprak men toen nog van ‘Marcella’. De breitechniek was machinaal toe te passen, dus groeide uit tot een populaire keuze voor stoffen van bijvoorbeeld overhemden.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes