Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Keuzegids

Welk type overhemd past het best bij jou?

Er zijn een heleboel verschillende overhemden op de markt. Van casual tot business overhemden, van wit tot pimpelpaars en overhemden met een printje of juist met één effen kleur. Ook heb je nog de keuze uit verschillende pasvormen en boorden.

Zie je door de bomen het bos niet meer en kan je wel een aantal tips gebruiken voor het vinden van het overhemd dat het best bij jou past? Lees dan verder.

Waarvoor ga je het overhemd gebruiken?

Een belangrijke vraag is natuurlijk waarvoor je het overhemd gaat gebruiken. Wil je een overhemd voor een bruiloft, een begrafenis, het werk of voor een andere formele bijeenkomst? Dan is het verstandig om voor een effen gekleurd overhemd te kiezen. Het overhemd moet niet te veel opvallen en er vooral stijlvol en verzorgd uitzien.

Werk je in een bedrijf met een informele sfeer of wil je het overhemd juist in je vrije tijd dragen? In veel bedrijven is het dragen van een casual overhemd ook mogelijk. Een motief of print kan een zeer leuke twist aan je outfit geven.

Postuur en vorm van je gezicht

Een aspect wat veel mannen over het hoofd zien is te kijken naar hun postuur en de vorm van hun gezicht. Wat hebben deze zaken nu precies met het soort overhemd te maken zal je wellicht denken? De kleur, het dessin, de boord en de pasvorm van het overhemd bepalen of je outfit er goed of slecht uitziet.

Boord van het overhemd

Wanneer je een langere hals hebt gecombineerd met een smal gezicht is het slimmer om een overhemd te kiezen met brede boordpunten. Een overhemd met een widespread of een cut-away boord zijn dan ook aan te raden. Het tegenovergestelde geldt voor mannen met een minder lange nek en een breder gezicht. Overhemden met een straight point of klassieke boord zijn voor deze personen het slimst.

Pasvorm van het overhemd

Welke pasvorm sluit het best aan op jouw lichaamspostuur. Hieronder de drie meest voorkomende mannenposturen:

  • Slanke lange man
    Voor slanke lange mannen is het verstandig om te kiezen voor overhemden met een modern fit pasvorm.
  • Atletische lange mannen
    Mannen die atletisch gebouwd zijn kunnen het best overhemden dragen met een slim fit pasvorm. Het overhemd zit wat strakker om het lichaam heen wat voor een goede balans zorgt.
  • Dikkere lange man
    Voor dikkere lange mannen is het verstandig om te kiezen voor overhemden met een modern fit pasvorm. De overhemden zitten iets getailleerder, zonder dat rondingen teveel opvallen.
Overhemden in 3 lengtes
Bologna Linnen Overhemd, Beige
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Bologna Linnen Overhemd, Olive green
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Bologna Linen Shirt, Light blue
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Bologna Linnen Overhemd, Navy
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Kleur van het overhemd

De kleur van een overhemd heeft een beduidend effect op of je er goed of minder fantastisch uitziet. Het kiezen van de juiste kleur kan je gezicht meer kleur geven, je er slanker of juist breder uit laten zien en tot slot je er langer of juist korter uit laten zien.

Lees meer:

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes