Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Mijn T-shirt is gekrompen in de was, wat nu?

Heb je een T-shirt te heet gewassen en is het (grotendeels) gemaakt van katoen, dan is de kans erg groot dat het T-shirt gekrompen is. En wat dan? Is een shirt dat gekrompen is door het op te hoge temperatuur te wassen, nog te redden? Er zijn wel enkele tips om het gekrompen textiel weer uit te rekken, maar de pasvorm gaat vaak verloren. Lees snel verder en kom erachter wat je wél kunt doen!

Gekrompen T-shirt weer uitrekken

Is een T-shirt gekrompen door een te hete wasbeurt, dan kun je het kledingitem waarschijnlijk niet meer dragen. Wel is het mogelijk om te proberen het shirt weer uit te rekken. Belangrijk is het dan om het shirt eerst goed in te weken en dan op spanning te laten drogen. Dat kan bijvoorbeeld door het T-shirt aan een sterke kleerhanger te hangen en door vervolgens wat gewichtjes aan de onderkant van het shirt te hangen. Het katoen zal dan wel weer uitrekken, maar tevens gaat de originele pasvorm verloren.

Bestverkochte T-shirts
Nieuw
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Nieuw
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
2e -50%
Ohio oversized T-Shirt, Blue bell
Ohio
Hoge ronde hals Oversized Fit , 100% katoen
Slechts € 39,95
2e -50%
Havana Henley, Light olive
Havana
Henley Regular Fit , 100% katoen
Slechts € 39,95

Een andere tip is handig voor mensen die een paspop in huis hebben. Maak het gekrompen T-shirt goed nat, trek dit over de paspop heen en laat het drogen. Natuurlijk kun je het natte T-shirt ook zelf dragen, bijvoorbeeld op een warme zomerdag. Echt comfortabel en praktisch is dit alleen niet, dus een andere oplossing ligt dan ook meer voor de hand.

Koop een nieuw T-shirt en voorkom herhaling!

Zoals je kunt lezen, kan gekrompen katoen wel verder worden uitgerekt, maar van een goede pasvorm is dan geen sprake meer. Dat is natuurlijk wel het kenmerk bij uitstek van een goed T-shirt. Is uw T-shirt gekrompen in de was, dan is het misschien wel het beste om gewoon een nieuw en goed shirt aan te schaffen. Onder uw overhemd of sweater wil je immers een shirt dragen met een perfecte pasvorm. Wilt u herhaling voorkomen, kies dan voor een nieuw T-shirt van goede kwaliteit!

De basics van het merk Girav zijn bijvoorbeeld voorbehandeld, zodat ze niet krimpen bij het wassen of drogen. Een perfecte pasvorm is dus voor langere tijd gegarandeerd! Girav biedt verschillende modellen, zodat je een ruime keuze hebt om je gekrompen T-shirt waardig te vervangen. V-hals of ronde hals, volledig katoen of stretch: de keuze is aan jou!

Hulp nodig bij het vinden van het juiste T-shirt?

Gebruik onze handige keuzehulp en je hebt binnen 1 minuut je nieuwe perfecte T-shirt.

  • De collectie Girav T-shirts is te koop in 25 kleuren en 3 lengtes.
  • Op werkdagen voor 23.59 besteld, morgen in huis.
  • 100 dagen retourrecht.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes