Care

Hoe kan je het beste een polo wassen?

Je hebt net een nieuwe polo gekocht en je wilt deze graag mooi houden, maar hoe was je een polo? Er zijn verschillende tips die jou kunnen helpen jouw polo zo lang mogelijk mooi te houden. In deze blog geven wij jou handvatten, zo geniet jij extra lang van jouw nieuwe poloshirt.

Was een polo binnenstebuiten

Het geldt eigenlijk voor alle kledingstukken: was het binnenstebuiten. Door het wassen kan een kledingstuk altijd een beetje slijten. Stop jij jouw polo binnenstebuiten in de wasmachine, dan voorkom je slijtage aan de buitenkant van jouw kleding. De buitenkant is tenslotte de kant die je altijd ziet. Eventuele slijtage verschijnt nu (langzaam) aan de binnenkant van jouw polo, niemand die dat ziet!

Poloshirt wassen: wat is de juiste temperatuur?

Op welke temperatuur was je jouw polo het beste? Lees voor deze vraag altijd het wasvoorschrift op het label in jouw kledingstuk. Hier wordt uitgelegd op welke temperatuur een kledingstuk gewassen moet worden of dat je het misschien met de hand moet wassen. Over het algemeen kan je een polo prima op 40 graden Celsius wassen.

Waspoeder of wasmiddel gebruiken?

Hoe was je een polo: met waspoeder of wasmiddel? Beide opties zijn mogelijk, maar wij raden jou aan om te kiezen voor waspoeder. Waspoeder geeft de was namelijk een frissere geur en het maakt de was net iets schoner. Daarnaast is waspoeder vaak ook goedkoper dan wasmiddel. Bij waspoeder is het alleen wel verstandig om regelmatig het waspoederbakje schoon te spoelen, zo voorkom je vieze klonterige restjes.

Poloshirts in 3 lengtes
Almeria poloshirt, Midnight green
Almeria
100% Pique katoen, Regular Fit
Slechts € 79,95
-40%
Faro jersey poloshirt, Dark grey
Faro
100% Jersey katoen, Regular Fit
Slechts € 41,97 Normale prijs € 69,95
-40%
Faro jersey poloshirt, Midnight green
Faro
100% Jersey katoen, Regular Fit
Slechts € 41,97 Normale prijs € 69,95
-40%
Faro jersey poloshirt, Estate blue
Faro
100% Jersey katoen, Regular Fit
Slechts € 41,97 Normale prijs € 69,95
-40%
Faro jersey poloshirt, Bordeaux
Faro
100% Jersey katoen, Regular Fit
Slechts € 41,97 Normale prijs € 69,95

Hoe droog ik mijn polo?

De beste manier is om een polo aan de lucht te drogen. Sla de polo goed uit en hang het op een wasrek. Vermijd de droger, dit zal de levensduur van jouw polo flink verminderen. Als je jouw kleding op de juiste manier laat drogen, hoef je vaak ook geen strijkijzer meer te gebruiken. Zitten er onverhoopt toch nog enkele kreukels in jouw polo, strijk deze dan op een lichte temperatuur.

Bestel jouw nieuwe polo bij Girav

Jouw polo wassen kan nu eigenlijk niet meer mis gaan. Bij Girav hebben wij een ruim assortiment lange poloshirts voor mannen. Uiteraard kan je ook voor T-shirts, truien en je overhemd bij ons terecht.

Ben je benieuwd hoe je jouw andere kledingstukken het beste kan wassen? Houd onze blogpagina in de gaten voor meer informatie!

Of lees dan eens onze andere blogs:

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes