Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

T-shirts wassen: hoe was je witte en gekleurde shirts?

Je wilt witte T-shirts wassen: hoe pak je dat aan? Zowel de witte was als de gekleurde was vragen een beetje aandacht. Wij leggen je uit op hoeveel graden je moet wassen en hoe je droogt zonder te laten krimpen. Sterker nog, met ons wasvoorschrift voor witte T-shirts weet je zeker dat je ze zo lang mogelijk als nieuw houdt.

Houd ze mooi: wassen en drogen zonder krimpen

Laten we beginnen bij het begin: het is belangrijk dat je T-shirts van goede kwaliteit koopt. En dat klinkt misschien als een open deur, maar mindere kwaliteit katoen zal sneller krimpen.

Bij Girav koop je voorbehandelde shirts. Zowel de stof als het garen is voorbehandeld, om te voorkomen dat de shirts krimpen. Dit betekent dat je de shirts zonder problemen schoon kunt wassen, terwijl ze hun kwaliteit en pasvorm behouden.

Toch blijft het belangrijk om zowel het wassen als drogen van shirts met zorg en aandacht te doen:

 • Was niet te warm
  Je wilt jouw (witte) T-shirt natuurlijk als nieuw houden. Toch is het niet verstandig om de shirts op hoge temperaturen te wassen. Was T-shirts op maximaal 30 of 40 graden, afhankelijk van het waslabel. Hierin staat namelijk aangegeven op hoeveel graden je de shirts mag wassen.
 • Liever aan de waslijn
  Een droger lijkt lekker makkelijk, maar is de voornaamste reden van krimp. Tijdens het drogen verdampt het vocht, door de hoge temperaturen die er ontstaan. Die hoge temperaturen laten jouw shirt krimpen. Droog (witte) shirts na het wassen daarom liever aan de waslijn.
Bestverkochte T-shirts
Nieuw
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Nieuw
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Nieuw
Ohio oversized T-Shirt, Blue bell
Ohio
Normale ronde hals Oversized Fit , 100% katoen
Slechts € 39,95
Nieuw
Havana Henley, Light olive
Havana
Henley Regular Fit , 100% katoen
Slechts € 39,95

T-shirts wassen: 3 praktische tips

Speciaal voor T-shirts hebben we een paar praktische tips verzameld om die goed te wassen:

 • Was ze binnenstebuiten
  Zowel witte shirts als andere T-shirts kun je het best binnenstebuiten wassen. Zelfs de moderne trommels leiden tot een beetje slijtage. Binnenstebuiten slijt vooral de binnenkant. Dat betekent dat de buitenkant mooier van kleur en frisser blijft, voor die stralende look waar je zo blij van wordt.
 • Was alleen op 60 graden als dat kan
  Misschien zou je (witte) T-shirts het liefst op 60 graden wassen. Dan worden ze namelijk écht schoon. En kleiner als je niet oppast. We zeiden het hierboven al eerder, kijk vooral in het waslabel. Alleen als daar staat dat je op maximaal 60 graden kunt wassen is dat een goed idee.
 • Gebruik waspoeder (in plaats van vloeibaar wasmiddel)
  Ten slotte is het een goed idee om de volgende keer waspoeder te kopen, in plaats van vloeibaar wasmiddel. Poeder maakt je kleding frisser en schoner. Bovendien is het goedkoper, dus dat is meteen makkelijk verdiend.

Let op: gebruik je waspoeder om jouw shirts te wassen? Maak het bakje met waspoeder na iedere wasbeurt goed schoon.

Wasvoorschrift voor witte shirts

Op het label in jouw kleding vind je het wasvoorschrift. Hierop staat precies hoe je jouw t-shirt het best kunt wassen en op hoeveel graden je dat moet doen.

Zorg er vervolgens voor dat je witte was en bonte was in ieder geval apart houdt. Op die manier kun je een wasmiddel (poeder) gebruiken speciaal voor de witte was (en voor de bonte was). Je zal merken dat je witte shirts en je witte overhemd er een stuk witter door blijven.

Overigens kun je T-shirts in andere kleuren soms nog prima een tweede keer dragen. Witte shirts kun je het best na één keer dragen meteen wassen. Je voorkomt daarmee dat het vuil er te diep in trekt, waardoor dit er na het wassen ook niet goed meer uit gaat.

Tip: lukt het niet om jouw witte T-shirt schoon te wassen? Probeer het een keer met natuurazijn. Voeg er een beetje van toe, in het bakje van de wasverzachter. Het is een krachtig middel om je witte T-shirts extra schoon te krijgen. Maar doe het niet te vaak, omdat je shirts dan hard kunnen slijten.

Ontdek binnen 1 minuut je perfecte T-shirt

Ontdek de Girav T-shirt collectie

Liever nieuwe T-shirts kopen? Bekijk de ruimte T-shirts collectie van Girav:

 • Meer dan 100 verschillende T-shirts.
 • Altijd meer dan 40 verschillende kleuren
 • In 3 lengtes – Perfecte pasvorm

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes