Keuzegids

Wat is mijn broekmaat? Maat van de broek meten voor heren

Jouw broekmaat voor heren: die wil je opmeten. Hoe je dat doet? Wij leggen het je uit. Belangrijk zijn jouw taille en de heupmaat, net als de lengte van de binnenbeenmaat. Als je jouw maat weet bestel je bij ons een broek precies op maat, plus de perfecte pasvorm.

Een confectiemaat en een broekmaat

De broekmaat voor heren is er in twee varianten. Het gaat om een confectiemaat en een broekmaat. De confectiematen voor broeken lopen van 29, 30 en 31 tot en met 38. De broekmaten voor bijvoorbeeld jeans zijn vaak gewoon XS, S, M, L tot en met XXXXL.

Als je weet welke broekmaat jij hebt bestel je daarmee bij ons eenvoudig een mooie chino broek of een joggingbroek.

Tip: wil je het jezelf makkelijk maken en precies de juiste maat en pasvorm vinden? Gebruik ons Girav Maatsysteem

Chino’s in 3 lengtes
Nieuw
Messina stretch chino, Light grey
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Nieuw
Messina stretch chino, Light blue
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Messina stretch chino, Bruin
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Messina stretch chino, Dark jeans Blue
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Messina stretch chino, Dark grey
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95

In 3 stappen jouw broekmaat berekenen

Welke broekmaat heb ik? Je berekent de maat in drie stappen:

  1. Taille meten
  2. Heupbreedte meten
  3. Binnenbeenlengte meten

1. Taille meten

Begin met je taille. Hiervoor plaats je een meetlint om je lichaam, op de plek waar normaal gesproken de riem zit. Dat is helemaal onderaan de rug, net boven de billen. Doe het lint om je middel, net zo strak als hoe je normaal gesproken een riem zou dragen. Meet het aantal centimeters.

2. Heupbreedte meten

Doe dat vervolgens voor de breedte van je heupen. Meet op de plek tussen je taille en je lies, opnieuw met een meetlint dat je om doet zoals een riem.

3. Binnenbeenlengte meten

Meet ten slotte de lengte van het binnenbeen. Meet met een meetlint vanaf je lies tot net iets over de enkel. Gebruik een stevige rolmaat in plaats van een meetlint. Dan voorkom je dat het lint opkrult of niet netjes strak blijft staan.

Bij Girav maken we het je met ons Meetsysteem graag makkelijk. Je ziet in één keer wat de ideale maat is voor een broek die je bij ons kunt kopen. Vind op die manier de chino, joggingbroek of een andere broek die jou perfect past. Uiteraard zorgen wij ervoor dat je ondertussen kiest voor de fijnste pasvorm.

De beste broekmaat bij Girav

Als je twijfelt over ‘wat is mijn broekmaat’ zit je bij ons goed. We helpen je de verschillende maten op te meten én we ontwikkelden ons maatsysteem. Je kent ons misschien van het handige systeem voor T-shirts en overhemden. Op een vergelijkbare manier laten we je ook precies zien welke maat broek voor heren je het best past.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis

Zorg er op die manier voor dat je een nieuwe broek bestelt in precies de juiste maat. Wij hebben de broeken in alle maten voor je op voorraad. Bestel online, dan gaan wij ermee aan de slag en heb je jouw broek in de juiste broekmaat snel in huis.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes