Welke kleding draag je voor een eerste date? Je wilt misschien nog niet over-the-top, maar underdressed wordt het ook al meteen ongemakkelijk. Dus zoek je een date outfit als man? Wij delen een paar handige tips, zodat je een goede eerste indruk maakt.

Date kleding: van boven naar beneden

Jouw date kleding moet vooral kloppen. Daarmee bedoelen we dat het moet uitstralen wie jij bent, en bij elkaar moet passen. Dus draag je een paar casual sneakers onder jouw date outfit? Kies voor smart casual of casual, maar ga niet ineens een pak met een stropdas.

Verder mag de date outfit voor een man best een beetje netjes zijn. Je wilt laten zien dat je moeite hebt gedaan om wat moois uit te zoeken. Met je kleding laat je op de eerste date als man zien dat je hier aandacht aan besteedt. Veel vrouwen zien dat meteen als de eerste leuke eigenschap.

We begrijpen tegelijkertijd dat het daarmee misschien nog niet heel concreet wordt. Daarom delen we alvast een paar tips, van boven naar beneden:

  • Netjes, maar niet te strak
    Jouw date outfit als man is netjes, maar niet strak. Het is een subtiel verschil, maar wel een belangrijke. Kies een donkere kleur en ga voor smart casual. Houd in je achterhoofd dat je niet naar je werk gaat, maar naar een date.

  • Ga voor een prima pasvorm
    Binnen de kleding voor jouw eerste date is een basic T-shirt vaak niet het meest in het oog springende. Sterker nog, het is vooral verstandig om na te denken over de pasvorm. Je hoeft echt geen perfect lichaam te hebben om indruk te maken. Wel is het belangrijk dat je de juiste pasvorm draagt. Je voelt je daarin comfortabel, iets dat je onbewust zal uitstralen.

  • Rond het passend af
    Draag je onder de kleding voor jouw date graag een paar fijne sneakers of nette schoenen? Rond het passend af met sokken die niet te veel aandacht trekken. De focus moet liggen op het bovenste deel van jouw outfit, en je gezicht natuurlijk.

5 tips voor de perfecte date outfit voor een man

En zou je jouw date outfit het liefst samen met ons uitzoeken? Geen probleem, we maken het graag nóg een stap concreter voor je. Met deze 5 tips weet je zeker dat je de ideale kleding voor een eerste date als man draagt:

1. Een zwarte of donkerblauwe blazer

Combineer een basic shirt met een net overhemd en een zwarte of donkerblauwe blazer. Het is een chique keuze, die je gelukkig toch vrij speels kunt dragen. Combineer de blazer bijvoorbeeld op een spijkerbroek waarin jij je lekker voelt.

2. Geen stropdas (!)

We benadrukken het maar extra, omdat je dus niet naar je werk gaat. Je draagt date kleding, niet de outfit die je zou kiezen voor een belangrijke meeting. Laat je stropdas in ieder geval thuis. Het zou je outfit veel te strak en stijf maken, waardoor het gesprek waarschijnlijk moeilijk loskomt.

3. Draag een lange broek

En ook je korte broek mag je thuislaten. Het mag best casual zijn, maar een korte broek is een no-go. Draag in plaats daarvan een lange spijkerbroek en daarop de blazer die we noemden. Zo kom je netjes en toch speels over.

4. Kies een shirt met de juiste pasvorm

Het shirt binnen jouw kleding moet vooral een goede pasvorm hebben. Tijdens je eerste date wil je niet dat je buik of rug zichtbaar is. Draag het liefst lange T-shirts, die niet omhoog kruipen of zelfs uit te broek schieten. Het geeft meer zelfvertrouwen zodat jij je kan focussen op je date.

5. Combineer met zwarte of korte sokken

En de sokken? Die zijn natuurlijk niet wit. Draag in plaats daarvan zwarte of korte sokken. Dat is een veilige keuze die niet te veel opvalt, dus daarmee zit je in ieder geval goed.


De beste outfit voor jouw date gevonden? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.