Start jij binnenkort met sporten en heb je hier nog de juiste kleding voor nodig? Of sport je al regelmatig en is jouw sportshirt wel aan vervanging toe? Bij intensief bewegen transpireer je. Het is dan van belang dat jij de juiste sportkleding draagt. Maar wat is nu precies het verschil tussen een sportshirt en een gewoon T-shirt? Het antwoord: het materiaal.

Sportkleding ademt

Tijdens het sporten is zweten iets dat erbij hoort. Een goed sportshirt ‘ademt’ en kan dit zweet op de juiste manier afvoeren. Dit is beter voor je lichaamstemperatuur en de vochtregeling. Sport je vaak buiten? Ook dan zorgt een goed sportshirt voor de juiste temperatuur: je spieren koelen minder snel af en dit verkleint de kans op blessures.
De perfecte lange sportshirts voor heren - Girav Boston

Wat is het juiste materiaal om in te sporten?

Of een sportshirt goed ademt, hangt af van het materiaal. Beginnende sporters kiezen er niet vaak voor om te investeren in goede sportkleding. Ze pakken dan gewoon een katoenen T-shirt uit de kast met de gedachte dat dit lekker luchtig en comfortabel zit. Het nadeel van katoen is echter dat dit een dikke en dichte stof is. Het shirt voert het zweet dan niet af, maar neemt het juist op. Hierdoor wordt het T-shirt erg zwaar en ademt het niet. Hierdoor kan je te maken krijgen met koud zweet en de kans op blessures vergroten.

Investeer in een goed sportshirt om jouw sportprestaties te verbeteren en het risico op blessures te verkleinen. Je zal zien dat de meeste sportshirts van een synthetische vezel zijn gemaakt. De lange sportshirts en lange joggingbroeken van Girav zijn voor het grootste deel gemaakt van polyester. Ook zit er een klein deel elastaan in, dit zorgt ervoor dat het sportshirt goed meebeweegt tijdens het sporten.

Geurvrij en koel sporten met de sportshirts van Girav

Wil je tijdens het sporten goed voor jouw lichaam zorgen én comfortabel kunnen bewegen? Met de lange sportshirts van Girav kan je zorgeloos sporten. De shirts zijn voorzien van HEIQ Smart Temp™, wat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur goed gereguleerd wordt. De HEIQ Fresh Tech™ voorkomt vervelende geurtjes. Zo kan je altijd fris en geurvrij sporten met de lange sportshirts van Girav!