Als je op zoek bent naar een fijn T-shirt of naar een geschikt ondershirt voor onder een overhemd, dan is het belangrijk dat het item een goede pasvorm heeft, maar ook dat de goede maat gekozen wordt. Veel kledingmerken bieden shirts aan in de kledingmaten ‘small’, ‘medium’, ‘large’ en ‘extra large’. Natuurlijk is het erg fijn dat er verschil in maten is, maar grotere maten hebben plat gezegd vaak de pasvorm van een vuilniszak. Welke maat heren shirt heb je nodig? Ben je op zoek naar shirts met een iets langere lengtemaat maar nog wel met een strakke pasvorm? Lees dan verder en raadpleeg de handige maattabel voor heren T-shirts!

Welke maat heren shirt heb ik nodig?

Dit is een veelgestelde vraag. De Nederlandse man is relatief gezien behoorlijk lang, aangezien de Nederlanders het langste volk ter wereld zijn. Automatisch komen veel mannen dan ook terecht bij de wat grotere kledingmaten. Veel internationale merken hanteren echter standaardmaten, waarbij groot ook automatisch ‘breed’ betekent. Nu zijn niet alle lange mannen ook automatisch heel breed maar hebben een slank of normaal postuur. De wat langere Nederlandse man heeft dus behoefte aan shirts met extra lengte, maar ook aan een normale of zelfs strakke pasvorm.

Maattabel heren T-shirts

Het merk Girav richt zich specifiek op deze markt, door kwaliteitsshirts op de markt te brengen met extra lengte. Een pluspunt van de items is de uitstekende kwaliteit, die gegarandeerd wordt doordat de productie in Europa onder het strikte oog van Girav plaatsvindt. Het merk biedt basics op maat van de langere man met een uniek maatsysteem. Ter indicatie een maattabel voor heren T-shirts van het merk:

Maattabel T-shirts

 

Voorbeeld van een maattabel Girav Long Fit T-shirts. Er zijn verschillende pasvormen. Wanneer je op een T-shirt klikt vind je van het betreffende model de maattabel. Je kunt met behulp van de maattabel eenvoudig een huidig T-shirt opmeten, vergelijken en de juiste maat kiezen.

Lichaamslengte Girav lengtemaat Extra lengte

  • < 1.85 m Standard Long Fit
  • 2-4 cm 1.85m – 2.00 m Long Fit (LF)
  • 4-8 cm > 2.00 m Extra Long Fit (XLF) 8-12 cm

Opvallend is dus dat ook de standaardmaat bij Girav voorzien is van extra lengte. Daarnaast is elke maat doorgepast en gefinetuned. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en voorkomt opkruipen van het T-shirt wanneer het gedragen wordt onder bijvoorbeeld een overhemd of sweater. En dat is ideaal!

Barcelona: Slim fit – V-halsPalermo: pique stof overhemd