Linnen strijken? Een bijzondere natuurvezel, gemaakt van de stengels van de vlasplant. Het is een sterke en duurzame vezel, die goed bestand is tegen vuil en geurtjes.

Heb je het toch een keer gewassen? Linnen is weinig elastisch, waardoor het snel kreukt en je dat waarschijnlijk wilt strijken. Het is belangrijk om dat goed aan te pakken, door er bij het wassen alvast rekening mee te houden.

Wassen zonder centrifugeren

Wil je het linnen strijken? Zorg ervoor dat je bij het wassen alvast voorkomt dat het te veel kan kreuken. Dat doe je door het slechts licht of helemaal niet te centrifugeren.

Houd bovendien goed rekening met de maximale temperatuur. Wit en gebleekt kun je het tot 60 graden wassen, als er sprake is van kleuren geldt 40 graden als het maximum. En was dezelfde kleuren met elkaar, om te voorkomen dat die kunnen afgeven.

Linnen strijken: stijlvol en elegant

Ga je daarna het linnen strijken, bijvoorbeeld om het overhemd of de broek weer mooi stijlvol en elegant te laten ogen? Het is belangrijk om dat heet te doen en bij voorkeur met een stoomstrijkijzer.

Gebruik een strijkijzer met een antikleefzool, om te voorkomen dat er glanzende plekken ontstaan. Het is de manier waarop je het linnen kunt strijken, waardoor je dit weer als nieuw kunt dragen en je jouw kleding zo lang mogelijk mooi houdt.