Katoen wassen? Met een paar handige tips houd je jouw kleding zo lang mogelijk als nieuw. Zonder krimp en mét de waskracht om vlekken te verwijderen uit zelfs de witte items.

Tip: los van het wassen is het ook belangrijk om op te letten tijdens het drogen. Gebruik je een droger? Stop de katoenen kleding er binnenstebuiten in en stel de temperatuur niet te hoog in. En hang je de was (buiten) op? Voorkom direct zonlicht op de kleding, omdat het hierdoor kan verkleuren.

Apart wassen en krimp voorkomen

Het is de eerste keer wassen verstandig om het katoen even apart te houden. Was het de eerste keer apart, waarmee je ervoor zorgt dat eventuele afgevende kleuren niet tot problemen leiden. Het voorkomt dat je leuke witte shirt ineens roze oogt of een lichtblauwe tint krijgt.

Was de kleding apart en voorkom de eerste keer dat het krimpt, door te wassen op maximaal 40 graden Celsius. Daarna kun je eventueel gebruik maken van hogere temperaturen, al is dat meestal niet eens nodig om het weer netjes schoon te krijgen.

Tip: was je wit katoen? Die kleding wil je juist op een hogere temperatuur wassen. Pas bij 60 graden krijg je de vlekken er goed uit.

Let op: pas op met wasmiddelen met bleekmiddel. Katoen is daar niet goed tegen bestand, ook niet als je witte kleding wilt wassen.

Katoen wassen: voorkom krimp van je nieuwe kleding

Katoen wassen en voorkomen dat het krimpt, bijvoorbeeld als je een paar nieuwe T-shirts hebt gekocht? Gebruik de bovenstaande tips, voor de juiste temperatuur en een veilig wasmiddel. En was je de kleding in ieder geval de eerste keer apart? Dan weet je zeker dat de kleuren niet af zullen geven, waardoor je al jouw kleding zo lang mogelijk mooi kunt houden. 

Nieuwe kleding kopen?

Ontdek op Girav.nl de complete collectie voor mannen. Met T-shirts, polo’s, overhemden, boxershorts en lange sportkleding. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Probeer het uit, je hebt 100 dagen om te retourneren.