Overhemden in de droger, de één heeft er geen moeite mee terwijl de ander er niet aan moet denken. Een overhemd in de droger is over het algemeen geen goed idee, door de standaardinstellingen van het apparaat.

Een droogapparaat droogt standaard op 90 graden. Dat is veel te warm voor een overhemd, waardoor de materialen daarvan beschadigd zouden raken. Zonder de instellingen aan te passen is het dus inderdaad niet mogelijk om een overhemd in de droger te doen.

Overhemd in de droger

Dus, mogen overhemden in de droger? In principe niet, al is het wel mogelijk om de instellingen aan te passen naar een meer ‘vriendelijke’ stand. Pas de temperatuur bijvoorbeeld aan tot 60 graden of zelfs tot 40 graden. Op die manier is het minder schadelijk voor het overhemd, waardoor het beter mogelijk is om hier gebruik van te maken.

Overhemden vragen om een meer voorzichtige behandeling dan bijvoorbeeld een T-shirt en sommige sweaters. Het betekent in het geval van de droger dat je de instellingen moet aanpassen. En heb je daar geen behoefte aan? Dan is het altijd beter om het overhemd gewoon in de buitenlucht of op zolder te drogen. Op die manier kan er zeker niets misgaan, waardoor het overhemd er niet beschadigd uit zal komen.

Mogen overhemden in de droger? Ja, dat kan!

Dus, kunnen overhemden in de droger? Ja, ze kunnen erin, maar het is dan wel belangrijk om goed op te letten. Alleen door de instellingen netjes aan te passen is het mogelijk om er gebruik van te maken.

Let op: een overhemd zal sneller slijten door het drogen in de droger. Indien mogelijk is het beter om kleding in de buitenlucht te drogen of daar de zolder voor te gebruiken.

Nieuwe kleding kopen en die netjes drogen? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.

overhemd-aan-kledinghanger