Kleding combineren

Hoeveel kleding heeft een man nodig?

Maakt meer kleding in je kast het makkelijker om een outfit samen te stellen? Het antwoord op deze vraag is: nee! Veel te veel items in jouw kast vergroten de kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet en niet eens meer weet wat je allemaal hebt. Hoe zorg je ervoor dat je geen té volle kledingkast hebt, maar wel voor iedere situatie de juiste outfit kunt dragen? De capsule wardrobe is dan een oplossing.

Een minimale kledingkast: de capsule wardrobe

Wat is een minimale kledingkast, ook wel capsule wardrobe genoemd? Een capsule wardrobe is als het ware de collectie van basic en functionele kleding die een man in zijn kast moet hebben hangen. Deze kleding is tijdloos van karakter, waardoor je het jarenlang kunt dragen en eindeloos kunt combineren. Welke items zijn er onmisbaar in een capsule wardrobe? We bespreken de kledingstukken exclusief jassen, schoenen en eventuele accessoires.

1. Basic T-shirts

Eén van de belangrijkste kledingstukken voor mannen is het basis T-shirt. We adviseren jou om te kiezen voor effen shirts in zwart, wit of donkerblauw. Deze kleuren kan je eenvoudig combineren.

Tip: een veelgemaakte fout is dat mannen vaak maar één type basic T-shirt aanschaffen. Schaf zowel een V-hals T-shirt aan als een ronde hals T-shirt. Zo kun je jouw basic shirts dragen onder een overhemd, pullover of op zichzelf.

Aantal basic T-shirts in jouw kast: 3-4

2. Overhemden

Overhemden zien we in de meeste garderobes van mannen terug. Ons advies is om een paar kwalitatieve, neutrale overhemden in jouw kast te hebben. Schaf een goed wit overhemd aan, een overhemd in een donkere kleur en eventueel een overhemd met een leuke print. Zo ben je klaar voor zakelijke en casual aangelegenheden.

Aantal overhemden in jouw kast: 3

3. Broeken

Met een paar goede broeken kun je al eindeloos combineren. Om zowel zakelijk als casual uit de voeten te kunnen, raden wij het volgende aan:

  • Een donkere broek/spijkerbroek
  • Een chino
  • Een lichtere broek/jeans
  • Een nette pantalon

Aantal broeken in jouw kast: 3

4. Neutrale trui of pullover

Een pullover is ontzettend handig en een onmisbaar item in de garderobe van een man. Een kwalitatieve pullover gaat lang mee en kun je eindeloos combineren. Draag de pullover bijvoorbeeld in combinatie met een overhemd of onder een blazer.

Aantal truien in jouw kast: 2

5. Colbert

Het is altijd handig om een mooie, kwalitatieve colbert te hebben. Voor zakelijke-, feestelijke- en casual gelegenheden kan een colbert een outfit complementeren. Als advies willen we je graag meegeven dat het kan lonen om een kleermaker in te schakelen. Hij of zij kan de colbert namelijk goed op maat maken.

Aantal blazers in jouw kast: 1

Je outfit in 3 lengtes
Coming soon
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Coming soon
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
Nieuw
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Hoeveel kleding heeft een man nodig? Girav helpt jou!

Je hoeft dus zeker geen uitpuilende kledingkast te hebben om er dagelijks goed uit te zien. Met ongeveer 11 tot 14 kledingstukken kom jij al een heel eind. Kom jij er na het lezen van deze blog achter dat jij een aantal essentiële basic items mist? Bij Girav shop je eenvoudig en snel online jouw nieuwe kleding.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes