Als het buiten wat frisser wordt, grijpen we al snel naar een lekkere warme sweater. Je wilt jouw sweaters natuurlijk zo lang als mogelijk mooi houden. Het was- en droogproces heeft veel invloed op het behoud van jouw kledingstukken.

Hoe warm moet je een sweater wassen?

Wil jij weten op welke temperatuur je jouw sweater moet wassen? Lees altijd eerst het wasvoorschrift in het kledingstuk. Weet je niet goed wat alle tekens op het label betekenen, lees dan onze blog met uitleg over de kleding symbolen. Over het algemeen was je een sweater op 30 of 40 graden. Is de sweater licht bevuild of van een delicate stof zoals wol en zijde? Was de sweater dan op 30 graden. Een katoenen trui die wat viezer is, was je op 40 graden.

Hoe kun je het beste een sweater wassen?

Tijdens het wassen van kleding in de wasmachine vindt er altijd een beetje slijtage plaats. Was jouw sweater daarom altijd binnenstebuiten. Eventuele slijtage vindt nu plaats aan de binnenkant van jouw trui. Hierdoor is het niet zichtbaar aan de buitenkant.

Hoe vaak was je een trui?

Een trui was je minder vaak dan een T-shirt. Waarom? Omdat een sweater vaak niet direct jouw lichaam raakt. Hierdoor komt een sweater minder snel in aanraking met vuiligheid en geurtjes van jouw huid. Is jouw sweater van katoen, zijde of kasjmier, dan kan je deze het beste wassen na twee of drie keer dragen. Wol en wolmengsels zoals acryl en polyester hoef je nog minder vaak te wassen, draag deze minimaal vijf keer voordat je de wasmachine aanzet. Zo geniet je het langst van jouw sweaters.

Hoe droog je een trui?

Lees ook hiervoor het wasvoorschrift goed. Vaak wordt er aangeraden om de droger te mijden. Een sweater kan je het beste aan de lucht laten drogen. Leg de sweater zoveel als mogelijk in zijn originele vorm neer en laat het zo drogen.

Sweaters bij Girav bestellen

De sweaters van Girav was je op maximaal 40 graden Celcius. In ons ruime aanbod vind je voor iedere man de perfecte sweater. Maak gebruik van ons unieke maattabel, zo weet je zeker dat jij de juiste maat bestelt. Heb je onverhoopt toch de verkeerde maat in huis gehaald? Geen zorgen, bij Girav kan je jouw bestelling kosteloos retourneren.