Omdat je je T-shirts zo lang mogelijk mooi wil houden, is het belangrijk om bij het wassen van shirts verstandig te werk te gaan. Kijk allereerst naar het waslabel in het shirt, want daar geven symbolen aan op welke stand van de wasmachine je de T-shirts moet behandelen. Maar er zijn meer belangrijke tips om ervoor te zorgen dat je favoriete T-shirts langer mooi blijven.

Zo behoud je de juiste lengte en pasvorm

Veel mannen vinden het vervelend als hun T-shirt al na een paar keer dragen gekrompen is. Je wilt nu eenmaal niet dat het shirt steeds uit je broek kruipt. De T-shirts van Girav zijn daarom extra lang gemaakt. Om de lengte van je T-shirt zo lang mogelijk te behouden, is het belangrijk om je shirt op de juiste manier te wassen. Girav T-shirts worden al tijdens het productieproces voorgewassen en voorgekrompen. Zo blijven ze bij gebruik beter in model en zal de pasvorm veel langer goed blijven.

Moet ik T-shirts binnenstebuiten wassen?

Ja, voordat je je T-shirt in de wasmachine doet, keer je het binnenstebuiten. Zo slijt de kleding aan de binnenzijde en is de eventuele slijtage daardoor minder snel zichtbaar aan de buitenkant van het T-shirt. Natuurlijk zijn Girav T-shirts al gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit katoen, maar de levensduur verleng je door verstandig om te gaan met het wassen van je shirts.

Hoe warm kun je T-shirts wassen?

T-shirts kun je het beste op 30 of 40 graden wassen. Als je ze namelijk op een hogere temperatuur wast, zullen ze meer krimpen dan gebruikelijk. Ook al zijn Girav T-shirts tijdens de productie al voorgewassen en voorgekrompen, door ze te wassen op maximaal 40 graden weet je zeker dat ze hun lengte behouden. En die lengte was nu precies waarom je Girav T-shirts waarschijnlijk hebt aangeschaft.

Gebruik je waspoeder of wasmiddel?

Het is altijd het beste om je T-shirts te wassen met een waspoeder in plaats van met een vloeibaar wasmiddel. Waspoeder zorgt voor een schonere en frissere was, bovendien is het vaak ook nog goedkoper. Spoel wel regelmatig het waspoederbakje uit, want het bakje wordt iets viezer dan bij een vloeibaar wasmiddel. Ben je toch helemaal verknocht aan je vloeibaar wasmiddel, gebruik in plaats van een wasbolletje in de trommel ook gewoon het wasmiddelbakje. Dit verdeelt het wasmiddel beter over het wasgoed.

Tip: zijn je T-shirts echt heel vies of zit er een vieze geur aan? Gebruik dan een keer natuurazijn in plaats van wasverzachter. Doe het niet te vaak want het kan wel de vezels aantasten van de shirts. Bij bonte was zorgt azijn er wel voor dat de kleur langer wordt behouden.

Was met een speciaal witwasmiddel

Als je je witte basics bij Girav koopt wil je deze zo wit mogelijk houden. Gebruik dus een wasmiddel speciaal voor witte was. Speciale bestanddelen in dit wasmiddel zorgen ervoor dat de shirts langer wit lijken in daglicht en dat eventuele kleurstofhoudende vlekken (zoals koffie, thee of vruchtensap) het beste verdwijnen. Gebruik overigens nooit bleekmiddel om je Girav T-shirts langer wit te houden. Dit tast het shirt namelijk enorm aan en er komen dan sneller gaatjes in je shirt. Heb je zowel witte T-shirts als gekleurde shirts van Girav? Was deze dan altijd gescheiden van elkaar. Zo blijven de kleuren van de shirts veel langer behouden.

Klaar met wassen? Lees dan ook onze tips voor het strijken van je T-shirts.