Witte T-shirts wassen of de andere kleuren zo mooi mogelijk houden? Met onze praktische tips blijven jouw shirts er als nieuw uit zien. In het wit en in andere kleuren, voor levendige looks waarmee je geweldig voor de dag komt.

T-shirt wassen: onze praktische tips

Benieuwd hoe je T-shirts moet wassen? We zetten 3 tips voor je op een rij:

 • Binnenstebuiten wassen
  Een T-shirt wassen? Doe dat altijd binnenstebuiten. Dat voorkomt slijtage aan de zichtbare buitenkant. Jouw shirt blijft mooier van kleur, voor een frisse en stralende look.
 • De juiste temperatuur (30 – 40 graden Celsius)
  Lees het kledinglabel en was op de temperatuur die staat aangegeven. Als je wast op 30 tot 40 graden Celsius kan dat doorgaans geen kwaad.
  Let op: witte T-shirts wassen op 60 graden? Check in het label of dat kan, om te voorkomen dat ze te veel krimpen.
 • Wassen met waspoeder
  Was T-shirts en andere kleding liever met poeder dan met vloeibaar wasmiddel. Het maakt jouw kleding frisser en schoner, en is bovendien goedkoper.
  Let op: maak het waspoederbakje regelmatig even schoon.

En benieuwd naar onze bonustip? Als jouw T-shirts wassen niet werkt kun je die een keer wassen met natuurazijn in plaats van wasverzachter. Doe dat niet te vaak, maar gebruik het als een krachtig middel als jouw shirts niet goed meer schoon worden.

T-shirts wassen: houd ze als nieuw

Witte T-shirts was je natuurlijk met een speciaal wasmiddel voor de witte was, terwijl je voor de bonte was een reguliere middel kunt gebruiken. Je kunt op die manier jouw shirts wassen met het mooiste resultaat, bijvoorbeeld als je online nieuwe koopt

Nieuwe T-shirts kopen en die perfect wassen? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.