Tijdens de lente- en zomermaanden trekken Nederlanders er massaal op uit om leuke dingen te doen. Lekker een stuk fietsen, een dagje naar het strand, een terrasje pakken of relaxen in het park.

Omdat het Nederlandse weer gekenmerkt kan worden als onvoorspelbaar, hebben we een aantal kledingtips op een rijtje gezet waardoor je goed voorbereidt op pad gaat.

Dagje naar het strand

Een dagje of avondje naar het strand is super leuk. Maar wat is nu slim om aan te doen bij wisselvallig weer? Als bovenkleding tip, neem een vest, sweater of trui mee. Zeker in de ochtend en avond is een vest of sweater enorm fijn. In tegenstelling tot een jas is een vest veel gemakkelijker op te bergen en neemt deze minder ruimte in.

Om koude benen te voorkomen is het hebben van een linnen broek een absolute aanrader. De stof linnen houdt geen warmte vast en zit om die reden enorm luchtig. Bij warm weer zijn de pijpen van de broek gemakkelijk om te slaan.

BBQ-en bij vrienden

Leuk je bent uitgenodigd om bij je vrienden, kennissen, of familie te BBQ-en. In de namiddag is het prima vertoeven met je korte broek, maar na een uur of negen begint het wat frisser te worden. Ook in deze situaties is het handig om met laagjes te werken. Neem een vest of sweater mee die je over je T-shirt, polo of overhemd kunt dragen.

Lekker een dagje fietsen

Wat kun je het best aandoen als je een dagje gaat fietsen in de zomer? Zeker wanneer je ’s ochtend vroeg wilt vertrekken. Doe bij wisselvallig weer een overhemd met lange mouwen aan. Wanneer de zon doorbreekt zijn de mouwen van het overhemd gemakkelijk op te rollen.