Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Linnen: De complete onderhoudsgids

In deze complete gids over linnen vertellen we alles wat je wilt weten over deze stof. Met de komst van linnen overhemden in ons assortiment verwelkomen we eindelijk linnen als materiaal. Een mooi moment om in dit duurzame materiaal te duiken en alles te leren over het onderhoud van je linnen kleding.

Wat is linnen voor stof?

Op zomerse dagen draag je het liefst linnen, een ademende en luxueuze stof. Linnen is een duurzame natuurlijke vezel afkomstig van de vlasplant. Linnen staat bekend om zijn luchtige, duurzame en glanzende eigenschappen. Het is een sterke stof maar niet elastisch, vandaar dat vaak een linnenmix gebruikt wordt. Van zichzelf is linnen een vrij doorschijnende stof. Daarom kun je ervoor kiezen om een onzichtbaar ondershirt eronder te dragen als je naar kantoor gaat.

Wat is het verschil tussen linnen en katoen?

Allereerst komt de grondstof voor de draden van een andere bron. Katoen komt van de katoenplant en linnen van de vlasplant. De linnen draden zijn daarnaast zwaarder dan katoenen en ze zijn ongeveer 30% sterker. Omdat linnen vezels dikker zijn dan de vezels gemaakt met katoen, is dan ook een lager aantal vezels nodig om een stof te garanderen van hoge kwaliteit. Het is een populaire stof en wordt in warme klimaten veel gebruikt voor overhemden, broeken, rokken maar ook voor beddengoed. De linnen draad is moeilijker te spinnen waardoor de stof meer exclusiever is.

Hoe linnen wassen?

Je hebt je Girav linnen overhemd in gebruik en je wilt weten op hoeveel graden je linnen kan wassen. Het belangrijkste is om linnen op maximaal 30 graden te wassen en op maximaal 800 toeren te centrifugeren. Zorg ervoor dat de trommel halfvol is om het kreuken zo veel mogelijk te beperken. Je kunt dus wel je andere heren overhemden mee wassen, maar let erop dat de kleuren wel gelijk zijn.

Tip: Voor meer tips, lees onze story: Linnen wassen: waar moet je op letten?

Krimpt linnen in de was?

Linnen kan dus wel in de wasmachine, maar op een heel lage temperatuur anders krimpt het linnen in de was. Kies voor het fijnwasprogramma.

Linnen overhemden in 3 lengtes
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Beige
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Olive green
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linen Shirt, Light blue
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Navy
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Wit
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Hoe linnen drogen?

We adviseren om geen droger te gebruiken, dit verkort de levensduur van je linnen overhemd. Door het gebruik van linnen stoffen worden ze zacht en soepel, de droger zou dit proces ongedaan maken. Hang het in plaats daarvan te drogen op je droogrek of droogmolen. Let er wel op dat je gekleurd linnen nooit in de felle zon laat drogen. Kies daarom een plekje binnen of in de schaduw. Gekleurd linnen verkleurt namelijk erg snel, enkel met wit linnen is dat geen probleem.

Kan je linnen strijken?

Kleding van 100% linnen kan snel kreuken, maar dat is niet erg. Vaak zie je een mix van linnen met andere stoffen zoals katoen of viscose om het iets meer kreukvrij te maken. Helemaal kreukvrij maken gaat het snelst als het nog vochtig is. Of gebruik een halfnatte theedoek of handdoek tussen je strijkbout en je linnen kleding.

Tip: Lees meer over strijken: Linnen strijken: begin al tijdens het wassen

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes