Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Styling

Wist jij dit? Mannen kiezen voor een shirt met ronde hals

Als expert in T-shirts doen we regelmatig onderzoek naar wat mannen mooi, leuk en goed vinden aan T-shirts. Met de feedback die we ontvangen proberen we de shirts nog beter aan te laten sluiten aan de wensen van onze klanten. In het laatste onderzoek vroegen we 500 mannen én vrouwen naar het soort hals zij (of hun mannelijke partner) het liefst draagt.

Ronde hals of V-hals?

Het grootste zichtbare onderscheid in T-shirts zit naast de pasvorm vooral in de hals. In het algemeen onderscheiden we 2 halstypes: de ronde hals en de V-hals. In het recente onderzoek geeft 41% van de mannen aan het liefst een shirt met een ronde hals te dragen. Mannen ouder dan 50 geven aan een duidelijke voorkeur te hebben voor de klassieke ronde hals bij ondershirts.

Diepe hals of aangesloten hals?

Naast de voorkeur voor de ronde hals hebben de meeste mannen het liefst een aangesloten ronde hals. Een diepe hals lijkt meer iets voor jongeren te zijn. Opvallend is dat mannen in het westen en in het zuiden duidelijk geen voorkeur hebben voor de diepere hals, terwijl de mannen in het oosten en noorden van het land aangeven regelmatig een T-shirt met een diepere hals te dragen.

Singlets

Als ondershirt is het witte T-shirt favoriet, maar ook mouwloze shirts blijven populair. Onder oudere mannen draagt bijna de helft regelmatig een zogenaamd singlet als onderhemd. Ook opvallend is dat mannen in Oost-Nederland (52%) vaker een mouwloos shirt dragen dan in de rest van Nederland. 52% van de mannen in het oosten geeft aan regelmatig singlets te dragen, terwijl landelijk gezien 4 op de 10 mannen een singlet draagt.

Hemden in 3 lengtes
2-pack
Los Angeles Singlet, 2-pack Invisible
Los Angeles
Ronde hals Slim Fit
Slechts € 39,95
2-pack
Los Angeles Singlet, 2-pack Wit
Los Angeles
Ronde hals Slim Fit
Slechts € 39,95
2-pack
Los Angeles Singlet, 2-pack Zwart
Los Angeles
Ronde hals Slim Fit
Slechts € 39,95

En? Wat draag jij?

Gaat jouw voorkeur uit naar een shirt met ronde hals of v-hals? Draag jij shirts met een aangesloten hals of een diepe hals? Laat het ons weten in een reactie. Wil je meer weetjes over T-shirts of dit onderzoek? Volg ons dan via Social Media of schrijf je in voor ons nieuwsbrief!

Bron: onderzoeksrapport PR/Opinieonderzoek lange mannen door Ipsos Public Affairs in opdracht van Girav Long Fit.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes