Styling

Welke overhemden zijn geschikt voor lange mannen

Lange mannen zullen het probleem waarschijnlijk wel herkennen. Je bent enorm veel tijd kwijt om een goed zittend overhemd te vinden. Als de lengte van het overhemd niet het probleem is zijn het de mouwen wel. In deze story willen we een aantal tips geven die je kunnen helpen bij de aanschaf van een nieuw overhemd.

Extra mouwlengte

Wat niet iedereen weet is dat er een aantal kledingmerken zijn die naast de boordmaat ook de armlengte als maat hebben opgenomen in hun maatsysteem. Wanneer je als lange mannen de termen mouwlengte zes of zeven hoort moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Dit type overhemd is namelijk bedoeld voor mannen met langere armen.

Overhemden in 3 lengtes
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Blauw gestreept
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Light blue
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Wit
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95
Strijkvrij
Pisa Strijkvrij Overhemd, Bordeaux
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95

Pasvorm

Net als bij T-shirts wordt er bij overhemden vaak gewerkt met regular-, modern- en slim fit pasvormen. Voor zowel slankere als dikkere lange mannen is het verstandig om te kiezen voor een modern fit overhemd. Het overhemd zit getailleerder om het lichaam zonder dat eventuele rondingen zichtbaar worden.

Boordmaat

De meeste merken die overhemden verkopen werken met de bekende boordmaat. De boordmaat (omtrek van de hals) bepaalt hoe lang het overhemd is, hoe getailleerd het overhemd valt en hoelang de mouwen van het overhemd zijn. Als je een gemiddelde man bent is dit systeem ideaal en redelijk accuraat. Voor langere mannen is het kopen van een overhemd die alleen is gebaseerd op de boordmaat een lastig verhaal. Meestal zijn de mouwen van het overhemd te kort of zit het overhemd te wijd/te strak bij uw taille.

De gouden overhemd match

De combinatie tussen de mouwlengte, pasvorm en de boordmaat zorgen ervoor dat je als lange man ook van een goed zittend overhemd kunt genieten.

Wat te doen met de overhemden in je kledingkast?

De bovengenoemde tips zijn enorm handig als je op het punt staat om nieuwe overhemden te kopen, maar wat doe je met de overhemden die u nog in de kast hebt hangen? Wanneer de lengte van het overhemd aan de korte kant is zou je ervoor kunnen kiezen om deze overhemden onder een pullover te dragen. Door een langer T-shirt als ondershirt te gebruiken kun je nog een hoop verbloemen. Wanneer de mouwen van het overhemd te kort zijn geworden kun je ervoor kiezen om de mouwen op te rollen. Ideaal om te dragen op een zomer- of lentedag.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes