Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Styling

Summertrend: Wit T-shirt met een blauwe jeans

Een iconische look met valkuilen

De modewereld hangt van trends aan elkaar. Gelukkig zijn er ook wat constante factoren in de wereld van de mannenmode. Het witte T-shirt is er daar één van. En dat klassieke witte T-shirt in combinatie met een jeans is al helemaal een gouden combinatie. Een combinatie die eigenlijk al sinds de jaren ‘50 trending is en ook nooit uit de mode is geraakt.

Sterker nog: het witte T-shirt, gecombineerd met een donkere of gebleekte jeans, is een van de belangrijkste trends van dit voorjaar en deze zomer. En dat is goed nieuws, want de combinatie jeans + wit T-shirt is een niet heel ingewikkelde en hij staat bijna iedereen goed. Mits je de juiste jeans en het juiste witte T-shirt hebt, dat dan weer wel.

Bij Girav zit je wat dat laatste betreft in ieder geval meer dan goed. De keuze aan witte T-shirts is enorm. Model Sydney, model Bangkok, maar ook model Sydney heavy (iets zwaarder katoen) zouden de shirts zijn waar Marlon Brando en James Dean anno nu ongetwijfeld voor zouden kiezen.

Tip: Weten welk T-shirt bij jou past? Vind het binnen 1 minuut uit in onze keuzehulp.

Wijdere variant

Er is ook een wijdere variant die helemaal aansluit bij de oversized T-shirt trend van nu en die je look een ‘90’s vibe geeft. Een beetje zoals Tom Cruise in de film Top Gun – het origineel – droeg.

Marlon Brando-look

Wil je voor de originele James Dean/Marlon Brando-look gaan, dan is een ronde hals overigens verplichte kost. Het was ook Marlon Brando die zorgde voor het begin van de successtory van het witte T-shirt, in 1951. In dat jaar droeg de destijds ontzettend populaire acteur in de film A streetcar named Desire een hagelwit T-shirt. Het T-shirt dat hij op een flanellen broek droeg was eigenlijk niet bedoeld als bovenshirt, maar door de iconische look en de populariteit van Marlon Brando werd het T-shirt plotseling van ondershirt een modisch product dat je ook als top kon dragen.

Witte T-shirts
Colored Cotton
Sevilla T-shirt, 2-pack - Natural white
Sevilla T-shirt, 2-pack - Natural white
Sevilla
Diepe v-hals Slim Fit , Ongeverfd katoen
Slechts € 44,95
25%
Havana Henley, White
Havana Henley, White
Havana
Henley Regular Fit , 100% katoen
Slechts € 29,96 Normale prijs € 39,95
Ohio oversized T-Shirt, Wit
Ohio oversized T-Shirt, Wit
Ohio
Normale ronde hals Oversized Fit , 100% katoen
Slechts € 39,95
2-pack
San Diego High-neck T-Shirt Wit, 2 pack
San Diego High-neck T-Shirt Wit, 2 pack
San Diego High-neck
Hoge ronde hals Regular Fit , 100% katoen
Slechts € 44,95
-60%
Salerno premium T-shirt, White
Salerno premium T-shirt, White
Salerno
Ronde hals Slim Fit , 100% katoen
Slechts € 27,98 Normale prijs € 69,95

James Dean

Maar het was natuurlijk James Dean die het witte T-shirt – en dat voor het eerst in combinatie met een jeans – definitief als coole look op de kaart zette. Rebel without a Cause (1955) was de film waar de hele wereld voor viel. Vrouwen vielen voor James Dean in katzwijm, mannen wilden er net zo cool uitzien als hij. James Dean werd een filmster en mode-icoon tegelijk. Sinds die film is de combinatie van een wit T-shirt met een mooie jeans altijd een garantie voor een goede look geweest.

Nu is het witte T-shirt dus weer helemaal terug van weggeweest. Toch zijn er ook een paar valkuilen die de look kunnen verpesten: belangrijk is namelijk dat je T-shirt hagelwit is en ook goed gestreken. De ronde hals is belangrijk – hoewel een V-hals ook nog steeds helemaal van nu is – en ook de sneakers of schoenen die je onder je outfit draagt zijn van groot belang. Wat ook weer terug is, is je T-shirt in je broek dragen, in plaats van er overheen. Ook weer helemaal in de stijl van de 90’s. Maar of we met die trend nu zo blij moeten zijn, is nog maar de vraag. Hoewel, aan sommige trends moet je gewoon wennen.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes