Styling

Casual Chic voor heren: wat is deze dresscode?

De dresscode Casual Chic voor heren: wat is dat? Misschien staat het op de uitnodiging voor een bruiloft, vier je een ander feestje of ben je gewoon benieuwd of deze dresscode iets voor je is. Wij leggen je uit wat Casual Chic voor heren in 2023 inhoudt en hoe jij de perfecte outfit samenstelt.

Nette kleding met een casual touch

De naam van de dresscode zegt het eigenlijk al: het is casual én chic.

Dat betekent dat je een casual touch kunt toevoegen aan je outfit, als het daarmee maar chic blijft. Een jeans of spijkerbroek is dus prima, zolang er geen gaten in zitten en je niet kiest voor een (te) vale wassing.

Draag daarop een net T-shirt, een polo of bijvoorbeeld een overhemd. En gaat het om Casual Chic voor heren op een bruiloft? Combineer de nette jeans of een andere pantalon dan met een colbert. Je draagt dan geen compleet pak, maar je ziet er wel netjes en verzorgd uit.

Tip: draag onder de outfit bijvoorbeeld leren veterschoenen of loafers, dan zit je altijd goed. Nette herenschoenen kunnen ook, net als een paar nette sneakers. Zorg ervoor dat de sneakers nog netjes zijn en pas op met te nette herenschoenen met een punt.

Tips voor broeken, overhemden en shirts

Wat is Casual Chic en hoe kies je de juiste broeken, overhemden en shirts? Je bent in principe vrij in die keuze. Dat wil zeggen, zolang de items die je kiest maar netjes zijn.

Dat betekent voor de overhemden dat je eigenlijk altijd een goede keuze maakt. Ook de meer casual hemden zijn goed geschikt, dus, zowel in effen kleuren als met een print of patroon. Pas op met een overhemd met streepjes, omdat er zowel casual als meer nette modellen beschikbaar zijn.

Draag je een chino? Die broek is binnen Casual Chic voor heren een uitstekende keuze. Je combineert de broek makkelijk met zowel overhemden als T-shirts en polo’s, dus daarmee kun je alle kanten op.

Je outfit in 3 lengtes
Nieuw
Messina stretch chino, Light grey
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Nieuw
Messina stretch chino, Light blue
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Nieuw
Pisa Shirt, Beige
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa Shirt, Dark olive
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95

Casual Chic bij Girav

Bij Girav helpen we je graag een Casual Chic outfit bij elkaar te shoppen, zowel voor een bruiloft als voor iedere andere gelegenheid. Vind op die manier de broek, het overhemd en het T-shirt of de polo waar je naar zoekt.

Daarnaast helpen we je graag inspiratie op te doen voor andere dresscodes. Dus twijfel je tussen Casual Chic en bijvoorbeeld Tenue de Ville voor een feestje? Ontdek per gelegenheid welk overhemd daarvoor het best geschikt is.

We hebben de items voor een Casual Chic look voor heren natuurlijk voor je op voorraad. Bestel online, dan gaan we er direct mee aan de slag. Op werkdagen voor 23:59 besteld, betekent morgen al in huis. Dan heb jij je casual chic outfit snel in huis.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes