Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Styling

Tenue de Ville voor heren: wat is deze dresscode?

Tenue de Ville voor heren: wat is deze dresscode en hoe shop jij een geslaagde outfit? Wij leggen het je uit. Het Tenue de Ville voor mannen is namelijk formeler dan je misschien zou denken, vooral als je de naam letterlijk vanuit het Frans vertaalt. Laat je niet verrassen, bijvoorbeeld op een bruiloft of tijdens een andere bijzondere gelegenheid.

Misleidend: Frans voor ‘stadskleding’

De dresscode laat zich vanuit het Frans vertalen tot ‘stadskleding’. Dat is een beetje misleidend, omdat je daarbij misschien denkt aan een casual look met een overhemd. Of aan de gemiddelde business-outfit, zoals je die normaal gesproken naar je werk draagt.

In de praktijk is het Tenue de Ville voor mannen een stuk formeler dan je misschien zou denken. Dat is ook de reden dat veel stellen de dresscode kiezen voor hun bruiloft. En dat de dresscode ook populair is bij feestjes in met name het voorjaar en de zomer.

Tenue de ville
Messina stretch chino, Light grey
Messina stretch chino, Light grey
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Messina stretch chino, Light blue
Messina stretch chino, Light blue
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Pisa Shirt, Beige
Pisa Shirt, Beige
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Pisa Shirt, Dark olive
Pisa Shirt, Dark olive
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95

In pak of in ieder geval een colbert

De dresscode Tenue de Ville voor heren is netter dan bijvoorbeeld Casual Chic. In dit geval draag je als man een pak of in ieder geval een colbert met een stropdas of een lange das.

Je draagt een overhemd met een boord, eventueel een sjaaltje en bijvoorbeeld schoenen met glimmende gespen. Het is wat dat betreft een zeer stijlvolle dresscode, ook al is het niet de bedoeling om het te formeel te maken.

Het Tenue de Ville ontstond voor gelegenheden zoals zakelijke diners, opera’s en het ballet. Nog netter is het Tenue de Soirée, voor avondevenementen. De trends ontstonden in Parijs en breidden zich daarna uit naar de rest van Europa, vooral in de hoofdsteden.

Tenue de Ville bij Girav

Je vindt bij ons veel items die je nodig hebt voor een stijlvol Tenue de Ville voor heren. Shop bijvoorbeeld een net overhemd met een boord, een ondershirt dat je niet ziet of een nette chino. Draag hierop een colbert of het jasje van een pak dat daarbij past. Op die manier kom je stijlvol voor de dag en maak je een geweldige keuze.

Wij hebben de verschillende items natuurlijk voor je op voorraad. Dus lees je over de dresscode Tenue de Ville voor een bruiloft, een zakelijke bijeenkomt of een andere bijzondere gelegenheid waar je binnenkort naartoe gaat? Bij ons bestel je eenvoudig wat je nodig hebt. Wij gaan er meteen voor je mee aan de slag, waarna jij het zo snel mogelijk in huis hebt.

Ontdek binnen 1 minuut je perfecte T-shirt.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes