Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Girav

Hoe worden Girav overhemden gemaakt?

Ben je een liefhebber van de Girav overhemden en benieuwd waar ze gemaakt worden? Of ben je op zoek naar een mooi, lang overhemd en wil je meer van een product weten voordat je tot een aankoop overgaat? Wij leggen je in dit artikel graag uit wat het geheim is achter onze lange overhemden en hoe ze worden gemaakt.

2ply: sterk en duurzaam garen

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Girav. De overhemden worden gemaakt van een 2ply garen. Bij dit garen worden er twee hele dunne, fijne draden tot een normaal draad gedraaid. Dit dubbele garen heeft enkele voordelen ten opzichte van enkel garen. Zo zal kleding van 2ply garen niet snel ‘pillen’, terwijl dit bij enkel draad wel snel gebeurt. Dubbel geweven garen is veel sterker en duurzamer dan enkel garen.

Dat er goed is nagedacht over de materialen blijkt uit het draagcomfort van de overhemden. De overhemden zitten niet alleen comfortabel, maar zijn ook het hele jaar door te dragen. De dikte van het garen en het aantal wevingen zijn zo bepaald dat je het overhemd op elk moment van het jaar kunt aantrekken.

Met plezier te dragen

De kwaliteit van de stof voor de overhemden is nog beter door de weving van het doek; het dubbele garen wordt namelijk zowel in de lengte als de breedte gebruikt. Tenslotte geeft het 2ply garen het doek een zijdeachtige glans.

Naast deze glans bevat het overhemd een easy iron finish. Om goed voor de dag te komen met een overhemd is een strijkbeurt vrijwel altijd noodzakelijk. Door de easy iron finish kost het weinig moeite om de kreukels uit het overhemd te strijken, zowel tijdens de eerste strijkbeurt als na de zoveelste wasbeurt. Zo hoef je nooit meer met een gekreukt overhemd rond te lopen.

Tip: Ga je bij overhemden voor gemak? Bekijk dan ook onze strijkvrije overhemden.

Waar worden de Girav overhemden gemaakt?

De Girav overhemden worden gemaakt in een kleine fabriek in Portugal. Deze fabriek wordt aangestuurd door ervaren en gepassioneerde mensen. De werknemers hebben slechts één doel voor ogen; mooie en goede producten maken en afleveren. Deze liefde voor het vak zie je terug in de, met zorg gemaakte, Girav overhemden.

Overhemden in 3 lengtes
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Beige
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Olive green
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linen Shirt, Light blue
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Navy
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Nauwkeurige snijtechnieken

In de fabriek in Portugal staan de meest moderne lasermachines, die ervoor zorgen dat de patronen voor de overhemden nauwkeurig en gelijkmatig worden gesneden. Dankzij deze snijtechniek sluit het onderste patroon perfect aan op het bovenste patroon.

Nadat de patronen volgens de perfecte afmetingen zijn gesneden, worden de overhemden met precisie door ervaren vakmensen gestikt. Vervolgens worden de overhemden gestreken, gecontroleerd en met zorg ingepakt.

Wat gebeurt er als ik een overhemd bestel?

Heb je een Girav overhemd besteld? Het bestelde product wordt dan overgedragen aan de post. Is de bestelling op een werkdag gedaan, dan ontvang je jouw overhemd vrijwel altijd al de volgende werkdag. Zo hoef je nooit lang te wachten om je nieuwe overhemd aan te trekken.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes