Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

FAQ

Wat is een capsule wardrobe?

De capsule wardrobe is een daverend succes in de modewereld. Maar wat is een capsule wardrobe? Het antwoord is: een duurzame garderobe met een aantal kledingstukken van goede kwaliteit. Iedere capsule garderobe gaat drie maanden (een seizoen) mee en bestaat uit maximaal 25 items.

Maximaal 25 kledingstukken

Gedurende drie maanden bestaat je garderobe uit maximaal 25 kledingstukken. Deze items zijn uitgekozen op basis van hun kwaliteit en de mogelijkheid om ze met elkaar te combineren. Door een duurzame garderobe op te bouwen, hoef je niet meer gedurende het seizoen te gaan winkelen.

Inhoud van de capsule wardrobe

Niet alle kledingstukken vallen onder de capsule wardrobe. Zo tellen broeken, truien, vesten, T-shirts, overhemden, polo’s, schoenen en jassen wel mee. Sportkleding, ondergoed en nachtkleding hoef je echter niet mee te tellen.

Bestverkocht
Nieuw
Athens stretch short, Dark jeans
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
30%
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95
30%
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 48,97 Normale prijs € 69,95
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Waarom zou ik meedoen?

De capsule wardrobe trend is ontstaan vanuit een milieubewust oogpunt; fast-fashionketens proberen zoveel mogelijk kleding te produceren en letten hierbij niet per se op het milieu of de kwaliteit. Het aanschaffen van duurzame kleding is een win-win situatie; het is beter voor het milieu en de kledingstukken zijn van een betere kwaliteit, dus je kan er langer van genieten.

Richt je op de aankoop van tijdloze kledingstukken, zoals een overhemd met een effen kleur en basic T-shirts. Door duurzame, tijdloze producten aan te schaffen, kan je deze kleding jarenlang dragen. Je betaalt per product wellicht iets meer dan bij de fast-fashion ketens, maar bespaart op de lange termijn; je hoeft namelijk niet continu nieuwe T-shirts te kopen.

Capsule wardrobe samenstellen

Begin met het uitruimen van je kledingkast. Maak verschillende stapels; wat wil je houden, wat geef je weg en wat kan je weggooien? Vind je het lastig om kleding weg te gooien? Vraag jezelf dan af of je het kledingstuk zou kopen als je het nu tegenkwam in de winkel.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes