Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

FAQ

Wat is duurzame kleding?

Wat is duurzame kleding, waarom is het belangrijk en waar koop je het online? Veel mannen vragen zich af hoe ze vaker voor duurzame kleding merken kunnen kiezen. Wij helpen je daar graag bij. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden, en om jou te helpen.

Tegelijkertijd weten we ook hoe lastig het kan zijn. Dus dat 100% duurzame kleding voor de meeste merken waarschijnlijk een utopie is. Ook wij kunnen niet alles in één keer veranderen. Toch doen we ons best, en doen we wat we kunnen. Zo dragen we bij aan meer duurzame kleding voor mannen.

Wanneer is kleding duurzaam?

Wanneer kunnen we spreken van duurzame kleding en wat maakt kleding precies duurzaam?

Belangrijke factoren om hierbij in acht te nemen zijn onder andere:

  • Hoeveel water en kunstmest er nodig is voor de productie
  • Hoeveel gifstoffen er worden gebruikt tegen onkruid en insecten
  • Hoe vervuilend de processen in de fabrieken zijn
  • Welke invloed de productie heeft op de gezondheid van medewerkers
  • Hoe de kleding vervoerd wordt over de wereld
  • Of de kwaliteit van de kleding hoog genoeg is
  • Of er microplastics vrijkomen tijdens het wassen
  • Hoe snel collecties elkaar opvolgen

Onderaan de streep houden we bij Girav niet van fast fashion. In plaats daarvan zetten we ons graag in voor (meer) duurzame kleding. En dan bedoelen we ‘meer duurzaam’, in plaats van meer kleding. Natuurlijk verkopen we jou graag onze kleding. Maar dat doen we in de overtuiging dat je dan kiest voor kwaliteit, dus dat het langer meegaat. En dat je kiest voor onze duurzame kleding, in plaats van een minder duurzaam alternatief.

Duurzame kleding bij Girav

Welke kleding is duurzaam en hoe maak je bij ons een duurzame keuze? Bij Girav proberen we zo veel mogelijk duurzaam te produceren. Wij regelen onze zaken namelijk graag netjes. Dat doen we voor (en met) onze klanten, met toeleveranciers en met andere partners. We nemen iedereen serieus en hebben 20 jaar ervaring in de textiel- en kledingbranche, dus we weten waarover we praten.

Als het om duurzame kleding gaat, willen we die vooral verantwoord produceren. Wij zijn sterk in slow fashion, waarbij kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. We produceren kleding met de perfecte pasvorm, die bovendien niet of nauwelijks krimpt na meerdere keren wassen en dragen. Zelfs na 50 wasbeurten is jouw item nog perfect in model. Ook produceren we gewoon in Europa en zijn de fabrieken van onze productiepartners zowel BSCI, Ökotex als ISO 9001-gecertificeerd.

Slow fashion en duurzaamheid

Onze kleding heeft precies de juiste pasvorm. Bovendien maken we vooral tijdloze items, in populaire kleuren die zich makkelijk laten combineren. Zo kom je steeds weer tot nieuwe looks en outfits, zonder dat je steeds de laatste trends hoeft te volgen.

Dat noemen we slow fashion, als antwoord op fast fashion en het gebrek aan duurzaamheid in de keten. We zitten niet boven op de nieuwste trends vanaf de catwalk, omdat we liever gaan voor kwaliteit. Dat betekent dat je automatisch een meer duurzame keuze maakt. Dat begint al met de duurzame productie van de kleding. Vervolgens kies jij voor kwaliteit en stijl, waar je veel langer mee doet. Ook dat is een belangrijk aspect van duurzame kleding. Jij hebt op die manier zelf invloed op de duurzaamheid, zodat we samen een betere keuze maken voor ons allemaal.

Gekleurd katoen: exclusief bij Girav

Ondertussen werken we ook heel specifiek aan innovaties die de duurzaamheid van kleding verbeteren. Dat geldt bijvoorbeeld voor onze investering in wetenschappelijk onderzoek naar gekleurd origineel katoen.

We kweken gekleurd katoen, door dat op een natuurlijke manier te kleuren. Dat betekent dat we het niet eerst hoeven te bleken om het daarna weer te kleuren. Het totale proces is veel minder belastend voor het milieu en dus een meer duurzame keuze. We werken hiervoor samen met de Egeïsche Universiteit, het Nazilli Cotton Research Institute en garenfabrikant Güçbirliği. Op die manier hopen we de katoenproductie uiteindelijk te veranderen, zowel voor onszelf als voor andere duurzame kledingmerken.

Binnen ons aanbod T-shirts bieden we er steeds meer aan op basis van gekleurd katoen. Daar zijn we trots op. En we hopen er andere merken mee te inspireren om hetzelfde te doen. Vanuit het onderzoek hiernaar laten we zien dat er alternatieven beschikbaar zijn, die veel minder milieubelastend zijn.

T-shirt van duurzaam katoen
Colored Cotton
Sevilla T-shirt, 2-pack - Natural white
Sevilla T-shirt, 2-pack - Natural white
Sevilla
Diepe v-hals Slim Fit , Ongeverfd katoen
Slechts € 44,95
Colored Cotton
Sevilla T-shirt, 2-pack - Colored cotton
Sevilla T-shirt, 2-pack - Colored cotton
Sevilla
Diepe v-hals Slim Fit , Ongeverfd katoen
Slechts € 44,95
25%
Havana Henley, Colored cotton
Havana Henley, Colored cotton
Havana
Henley Regular Fit , Ongeverfd katoen
Slechts € 29,96 Normale prijs € 39,95
Colored Cotton
New York T-shirt, 1-pack - Colored cotton
New York T-shirt, 1-pack - Colored cotton
New York
V-hals Regular Fit , Ongeverfd katoen
Slechts € 19,95
Colored Cotton
Sydney T-shirt, 1-pack - Colored cotton
Sydney T-shirt, 1-pack - Colored cotton
Sydney
Ronde hals Regular Fit , Ongeverfd katoen
Slechts € 19,95

Waarom zou je duurzame kleding kopen?

Dus vind jij het belangrijk om de negatieve impact op het milieu zo klein mogelijk te houden? Dat is voor veel van onze klanten de belangrijkste reden om duurzame kleding te kopen. En het is ook de belangrijkste reden voor ons streven om zo duurzaam mogelijk naar de productie te kijken. Samen kunnen we het verschil maken, ook al weten we dat we nog lang niet 100% duurzaam zijn. Stap voor stap gaan we samen vooruit, voor meer duurzaamheid in de kledingindustrie.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes