Onze productie

Bij Girav regelen we onze zaken graag netjes. Klanten, toeleveranciers en partners, we nemen iedereen serieus. Met ruim 20 jaar ervaring in productontwikkeling in de textiel- en kledingbranche weten we waar we over praten.

Slow fashion

Kwaliteit gaat bij Girav boven kwantiteit. Wij willen jou zo lang mogelijk laten genieten van mooie, kwalitatieve kleding met een perfecte pasvorm. Om de levensduur te verlengen en krimp te voorkomen, ondergaan onze garens en eindproducten gedurende het productieproces meerdere voorbehandelingen. Zo blijft jouw Girav Original zelfs na 50 wasbeurten perfect in model.

Productie in Europa

Onze producten worden gemaakt in hoogwaardige breifabrieken in Europa. De modernste machines en laatste technieken, waarborgen een constante topkwaliteit. Om aan onze hoge standaarden te voldoen zijn fabrieken van onze productiepartners BSCI, Ökotex en ISO 9001 gecertificeerd. Deze normeringen/certificeringen geven jou als Girav klant een bepaalde garantie dat zaken als arbeidsomstandigheden en milieu goed zijn geregeld.

BSCI (Business Social Compliance Initiative) zegt iets over de arbeidsomstandigheden zoals het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.

Ökotex is een keurmerk dat garanties geeft op het gebied van gezondheid. Ökotex stelt eisen op gebied van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het is een teken dat er op een vooraf gestelde en gestructureerde manier aan kwaliteitsmanagement (zorg, beheersing en borging) wordt gedaan.

Kwaliteitscontrole

Op ons hoofdkantoor in Amsterdam voeren we dagelijks kwaliteitscontroles uit, maar we bezoeken ook regelmatig onze Europese productiepartners. Tijdens deze werkbezoeken controleren we naast de kwaliteit van de producten ook de productielocaties. Hierdoor weten we zeker dat ook de werkomstandigheden aan onze standaarden voldoen.

Productieproces

In ons productieproces onderscheiden we 3 belangrijke fases: katoensoort en stofproductie, snijden en stikken & strijken en verpakken.

Katoensoort en de stofproductie

 • De keuze van de katoensoort is voor een shirt uitermate belangrijk. Wij gebruiken Premium American Cotton.
  Amerikaans katoen heeft een langere vezel, waaruit een mooier en sterker garen kan worden gesponnen.
 • We spinnen compact garen, dat minder harig (gladder) is en daardoor sterker en duurzamer.
 • In de nabehandeling wordt het garen nog egaler gemaakt.
 • De stof wordt gebreid, voorgewassen, gedroogd en krijgt een finish waardoor de stof extra zacht aanvoelt.
 • Stabiliseren en voorkrimpen van de stof is de volgende stap. Hiermee bereiken we dat het eindproduct nauwelijks krimpt en z’n pasvorm behoudt.
 • De stof wordt verpakt en getransporteerd naar de naailocatie.

Snijden en stikken

 • Op de naailocatie wordt de stof gecontroleerd op onregelmatigheden.
 • Er vindt een extra anti-krimp behandeling plaats; de stof wordt gestoomd en gedroogd.
 • Op de snijtafel worden de patronen met behulp van een computergestuurde lasermachine gesneden. Deze snijmethode garandeert dat elk patroon hetzelfde is en elk shirt dezelfde afmetingen heeft.
 • De patronen worden door ervaren naaisters in elkaar gestikt en geconfectioneerd met behulp van hoogwaardige stikmachines.
 • Gedurende dit proces vinden diverse controles plaats.

Strijken en verpakken

 • Elk Girav kledingstuk wordt met de hand nagekeken op mogelijke onregelmatigheden.
 • Overtollige draadjes of stofdeeltjes worden verwijderd.
 • De T-shirts worden gestreken, gecontroleerd op maatvoering en nogmaals gecheckt op onregelmatigheden.
 • De kleding wordt verpakt en klaargemaakt voor transport.

Heb je naar aanleiding van het productieproces vragen? Mail jouw vraag naar [email protected]