FAQ

Waar komt de naam T-shirt vandaan?

Het ontstaan van de naam van het ‘T-shirt’ is simpel; leg maar eens een T-shirt opengevouwen voor je neer op bed of tafel. Een T-shirt is een shirt met korte mouwen, waardoor de letter T ontstaat. Het doel van een T-shirt is door de jaren heen wel degelijk veranderd. Waar het shirt vroeger als ondershirt diende, is het in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een modestuk.

Het ontstaan van het T-shirt

Het T-shirt is ontstaan op het moment dat het eendelige ondergoed in de 19e eeuw werd vervangen door een boven- én een onderstuk. Het ondershirt groeide aan populariteit, maar lange tijd was het niet normaal om het shirt als bovenkleding te dragen.

T-shirts in 3 lengtes
Rome T-shirt, Beige melange
Rome - Merino
100% merino, Regular Fit
Slechts € 69,95
-50%
Ohio oversized logo T-shirt, Dark Olive
Ohio Logo - Oversized
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 24,98 Normale prijs € 49,95
-50%
Ohio oversized logo T-shirt, Zwart
Ohio Logo - Oversized
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 24,98 Normale prijs € 49,95
-50%
Ohio oversized logo T-shirt, Donkerblauw
Ohio Logo - Oversized
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 24,98 Normale prijs € 49,95
-50%
Ohio oversized logo T-shirt, Wit
Ohio Logo - Oversized
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 24,98 Normale prijs € 49,95

In het normale straatbeeld was het T-shirt nog nauwelijks te zien. Alleen soldaten en handarbeiders droegen rond 1920 het shirt als iets anders dan een ondershirt. Het shirt was niet bedoeld om zomaar als bovenkleding te dragen.

T-shirt naar de voorgrond

In de rebelse jaren 50 kwam het T-shirt meer op de voorgrond te staan. Grote namen als James Dean droegen het shirt als gewone bovenkleding. In de decennia die volgden werd het T-shirt een veelgebruikt kledingstuk. Vandaag de dag zie je het T-shirt overal terug.

Een T-shirt is tegenwoordig een kledingstuk op zichzelf. Toch wordt het shirt ook nog steeds gebruikt als onderkleding, bijvoorbeeld bij een overhemd of pullover.

Lange T-shirts voor mannen

Het is niet altijd even eenvoudig om een goed T-shirt te vinden, vooral als je een lange man bent. Shirts sluiten dan vaak niet mooi aan of zijn veel te kort. In de collectie van Girav vind je veel verschillende modellen T-shirts, uitermate geschikt voor lange mannen.

De volledige collectie van Girav is verkrijgbaar in 3 lengtes. Dankzij het unieke maatsysteem dat ontwikkeld is op basis van lengte, gewicht en lichaamsbouw vind je altijd het perfect passende T-shirt. Naast de gangbare breedte maataanduiding S t/m 3XL hebben wij vanaf maat M 3 lengtematen toegevoegd: Standard Long Fit (SLF), Long Fit (LF) en Extra Long Fit (XLF).

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes