FAQ

Wat is het verschil tussen een overhemd en een blouse?

Blouses en overhemden worden vaak als synoniemen van elkaar gebruikt. Klopt dit wel?  Hebben deze twee kledingstukken wel dezelfde betekenis of is er een verschil tussen een overhemd en een blouse?

Definitie blouse

De blouse verwijst naar het werkwoord bloezen. Bloezen houdt in dat een kledingstuk een bollend en overhangend deel bevat. De blouse wordt voornamelijk door vrouwen gedragen omdat het een vrouwelijke uitstraling heeft: je stopt het kledingstuk in jouw broek en trekt het vervolgens weer een klein stukje omhoog zodat het net over de broekrand valt.

Definitie overhemd

Een overhemd wordt voornamelijk door mannen gedragen. Dit kledingstuk is langer en valt meer langs het lichaam, hierdoor benadrukt het de mannelijke lichaamsvormen meer.

Verschil blouse en overhemd

Wat is het verschil tussen een blouse en een overhemd? Het grootste verschil is wie de kledingstukken dragen en waarom dit zo is. Zo zijn de overhemden dus bedoeld voor mannen, terwijl de blouse over het algemeen bij een vrouw in de kledingkast hangt. Het is een vergelijkbaar kledingstuk, maar door de uitstraling ervan is het overhemd mannelijker en de blouse vrouwelijker.

Overhemden in 3 lengtes
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Blauw gestreept
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Light blue
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Wit
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95
Strijkvrij
Pisa Strijkvrij Overhemd, Bordeaux
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95

Waarom verschil overhemd blouse onduidelijk is

Waarom worden de termen blouse en overhemd dan toch door elkaar gebruikt? Veel mensen kennen het verschil niet en zien het als eenzelfde kledingstuk. Deze misvatting heeft voornamelijk te maken met de jaren ’80 van de 20e eeuw. De kledingstijl die behoorde bij de New Wave muziek werd ook wel ‘New Romanticism’ genoemd: romantische kleding. Hier vielen ook blouses onder, die door bekende namen zoals David Bowie, Boy George en Duran Duran werden gedragen. In deze tijd werd de blouse dus ook een kledingstuk voor mannen, maar dit verwaterde in de loop van de tijd weer.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes