Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Kleding stomen: thuis kleding reinigen zonder wassen

Jouw kleding stomen: hoe werkt dat? Misschien denk je er weleens over na: stomen als alternatief voor wassen. Kun je thuis op dezelfde manier reinigen als bij de stomerij?

Je kunt inderdaad zelf kleding stomen. Maar, houd er rekening mee dat ‘stomen’ verschillende dingen kan betekenen. We zetten de verschillen voor je op een rij. Bovendien leggen we je uit hoe je thuis kleding kunt stomen, bijvoorbeeld een overhemd of een trui.

Stomen: strijken, opfrissen of reinigen

Stomen kan meerdere dingen betekenen. Het kan gaan om het kleding reinigen zonder wassen, net als om het strijken of opfrissen van je kleding. Dit zijn de verschillende betekenissen:

  • Strijken met stoom
    Kleding stomen is niet hetzelfde als strijken met stoom. Dus gebruik je een stoomstrijkijzer? Het helpt je de kreukels er makkelijk uit te strijken. Het is aan de andere kant geen manier om jouw kleding te reinigen zonder wassen.
  • Opfrissen van jouw kleding
    Kleding die je over een andere laag draagt kun je 4 tot 5x aan, zonder te wassen. Even opfrissen is dan voldoende. Je kunt zelf jouw kleding stomen, zoals een trui, een overhemd of een T-shirt.
  • Professioneel reinigen
    Wil je jouw kleding reinigen zonder wassen? Een professionele stomerij gebruikt een stoommachine met Sensene. Dat is een milieuvriendelijke vluchtige vloeistof. De stof verwijdert vuil uit kleding.

Thuis zelf jouw kleding stomen

Wil je zelf jouw kleren stomen? En ben je benieuwd welke kleding je kunt stomen? Als het gaat om het opfrissen van jouw kleding kun je in principe alle kleding stomen. Dat geldt ook voor strijken, behalve voor kleding die je niet mag strijken (of binnenstebuiten moet strijken).

Houd er rekening mee dat je de kleding niet reinigt door die te stomen. In plaats daarvan kun je de kleding opfrissen en bijvoorbeeld netjes glad strijken.

Kleding stomen

Je kunt in principe alle kleding stomen, zowel zelf thuis om op te frissen als bij de stomerij voor reinigen zonder wassen. Stoom bijvoorbeeld overhemden en andere kleding. Het is de makkelijkste manier om je kleren thuis op te frissen, bijvoorbeeld na een paar keer dragen. De stomerij biedt daarnaast de mogelijkheid om de kleding te reinigen zonder te wassen, waarna de kleding weer als nieuw is en terug de kast in kan.

Krijg je je kleding niet schoon met stomen? Koop dan een nieuw kledingstuk op Girav.nl. We hebben een ruime collectie lange herenkleding zoals T-shirts, Poloshirts, overhemden en sweaters.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes