Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

T-shirts met opdruk wassen en strijken

Of het nu gaat om het T-shirt van je favoriete sportclub, festival of dat éne T-shirt met print waar je zoveel goede herinneringen aan bewaart, het liefst hou je het shirt en zeker de print lang mooi. Maar hoe zorg je er nou voor dat T-shirts met een opdruk lang mooi blijven. We geven je enkele tips voor het wassen van T-shirts met opdruk en natuurlijk vergeten we ook het strijken niet!

Tips voor het wassen van een T-shirt met opdruk

Om er voor te zorgen dat de print op het T-shirt lang mooi blijft is het verstandig het zorgvuldig te wassen. Was het T-shirt dan ook niet op een te hoge temperatuur. Aangeraden wordt het T-shirt op 30 graden te wassen, maar absoluut niet hoger dan 40 graden. Was je T-shirts met opdruk heter dan 40 graden, dan is er kans dat de shirts zullen krimpen of de opdruk op het shirt aangetast wordt.

Binnenstebuiten wassen

Door je T-shirts binnenstebuiten te wassen blijft de print langer mooi. De binnenkant van de trommel is vaak ruw en kan de opdruk bij regelmatig wassen beschadigen. De print vervaagt dan op den duur. Het is dus verstandig T-shirts binnenstebuiten te wassen. Om er zeker van te zijn dan het T-shirt mimimaal verkleurt of beschadigingen oploopt bij een wasbeurt, kun je er ook voor kiezen om de T-shirts te wassen in een kussensloop.

Niet in de droger

Na het wassen kun je T-shirts met een opdruk het beste drogen op een droogrek of aan een waslijn. Laat je de shirts hangend drogen aan een waslijn dan zullen de shirts mooier drogen dan wanner je ze liggend droogt; er zullen minder vouwen in het T-shirt achterblijven. Klop voor je het T-shirt ophangt eerst goed uit, daarmee verminder je ook grotendeels kreukels in het shirt. Doe in ieder geval nooit T-shirts met een opdruk in een droger, hierdoor kan de print vervormen en krimpen de shirts snel!

Hoe strijk je een T-shirt met opdruk?

Is je T-shirt droog? Klop het dan goed uit om de vouwen uit het shirt te halen. Toch nog vouwen in het T-shirt aanwezig op zichtbare plekken? Dan kun je het strijkijzer pakken om deze glad te strijken. Keer alvorens je begint met strijken het T-shirt binnenstebuiten, zodat je niet direct over de print kunt strijken.

Bij het strijken van een T-shirt met opdruk is het belangrijk de juiste temperatuur te kiezen. Strijk een T-shirt met een opdruk op een lauwe temperatuur en nogmaals strijk nooit over de print!

Strijk eerst de beide kanten van de mouwen, trek daarna het shirt over de strijkplank en strijk de voor- en achterkant. Zit er een vouw in je T-shirt na het strijken? Druppel dan een beetje water over de vouw en strijk dit gedeelte nogmaals. De vouw zal nu verdwijnen uit het T-shirt.

Zo, nu kun je je favoriete T-shirt met opdruk weer aantrekken!

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes