Care

Polyester wassen: kan het in de wasmachine en mag ik het strijken?

Je wilt polyester wassen en strijken: hoe pak je dat aan? Je kunt zowel 65%/ 35% katoen en 100% polyester prima in de wasmachine wassen. Bovendien is het een fabel dat je het materiaal niet zou kunnen strijken, omdat dit te heet wordt.

Het is aan de andere kant wel belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Polyester is een synthetische stof, met andere eigenschappen dan bijvoorbeeld katoen. Eén van de voordelen van dit materiaal is dat het kleurvast is, dus dat kleuren niet zullen vervagen.

Hoe moet ik polyester wassen?

Je kunt polyester kleding wassen in de wasmachine. Het is belangrijk dat je daarvoor het juiste wasprogramma kiest:

  • Polyester wassen op 40 graden Celsius
    Gebruik het wasmiddel dat je altijd gebruikt, eventueel met wasverzachter. Was met een normaal programma. De donkere en lichte was kun je zonder problemen bij elkaar doen. Polyester is kleurvast, dus kleuren zullen niet in elkaar overlopen of vervagen.

Je kunt polyester kleding in de wasmachine centrifugeren zoals je dat ook met andere kleding zou doen. De stof is daar goed tegen bestand, het is niet nodig om daar extra voorzichtig mee te zijn.

Je kunt polyester gewoon met katoen wassen. Houd er wel rekening mee dat katoen minder kleurvast is. Als je de beide materialen combineert is het dus belangrijk dat je de donkere en lichte was apart houdt.

Vind binnen 1 minuut je perfecte T-shirt

100% polyester wassen en strijken: voorzichtig zijn

Je kunt polyester strijken, als je daarvoor de juiste temperatuur kiest:

  • Strijk polyester op maximaal 110 graden Celsius
    Strijk dit materiaal alleen als het echt nodig is. De meeste kreukels verdwijnen al tijdens het drogen. Soms kun je ze er zelf uitwrijven.

Heb je de temperatuur te hoog ingesteld? Als je polyester te heet gestreken hebt kan dit een ‘gesmolten’ effect geven. Pas de temperatuur van de strijkbout aan. Begin met een lage temperatuur, om zeker te weten dat het niet te heet wordt.

Polyester wassen

Dus wil je polyester wassen en daarna eventueel strijken? Met de bovenstaande tips zorg je er bijvoorbeeld voor dat je jouw sportshirts, lange mouwen shirts of polo shirts weer netjes schoon kunt wassen.

Tip: was de kleding iedere keer na het sporten. Je voorkomt daarmee dat het zweet en andere nare geurtjes in de vezels trekken, waardoor je die er uiteindelijk moeilijker uit krijgt.

Nieuwe kleding kopen?

Bekijk het ruime assortiment van Girav: herenkleding in 17 maten. Vind jouw perfecte maat. Voor 23:59 besteld, Morgen in huis. Twijfel je nog? Je hebt 100 dagen om te retourneren.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes