Care

Hoelang duurt het om de was te drogen? Binnen en buiten?

Hoe snel droogt de was buiten? En binnen? Als je jouw favoriete kleding snel weer aan wilt zou je er het liefst helemaal niet op wachten. Wij leggen je uit wat de beste manier is om je kleding te drogen. Dan kun je het zo snel mogelijk weer aan.

Stel dat je de was buiten ophangt, hoe snel is een T-shirt dan droog? En hoe lang droogt een katoenen of zelfs een wollen trui, als je die binnen ophangt? Wij zochten het voor je uit.

Hoe snel droogt je kleding buiten?

Hoelang duurt het om de was te drogen als je die buiten ophangt? Dit verschilt per kledingstuk en per seizoen:

  • Hoe lang moet was drogen? Per kledingstuk
    T-shirts en ondergoed drogen sneller, omdat het lichtere items zijn. Ze hebben vaak een dunne(re) stof. Katoen droogt bovendien sneller dan een dikker synthetisch materiaal. Een T-shirt is vaak al binnen een paar uur droog. Een dikke trui moet een hele dag drogen.
  • Hoe lang moet was drogen? Per seizoen
    In de zomer is je kleding veel sneller droog dan in de winter. Dat komt door de lage luchtvochtigheid op dat moment. In de wintermaanden moet je meer geduld hebben, vooral als de zon niet schijnt. Maar, zelfs als de zon schijnt duurt het langer door de hoge luchtvochtigheid.

Tip: hang je de was te drogen in de zon? Dat gaat sneller én helpt bacteriën te doden door de hoge temperatuur. Een T-shirt is bovendien al binnen een paar uur droog.

Let op: droog je kleding in de zon? Hang het binnenstebuiten aan de lijn. Dat voorkomt verkleuringen.

Wat als je de was binnen moet drogen?

Hoe snel droogt kleding als je die binnen ophangt? Zorg voor een goed geventileerde ruimte. Plaats er een droogrek in en zorg dat kleding niet over elkaar heen ligt. Dan kan de lucht er goed omheen circuleren.

Houd er rekening mee dat een T-shirt dat buiten in 2 tot 3 uur droog is ongeveer 24 uur moet drogen. Een dikke trui en synthetische materialen hebben nog langer nodig, tot een paar dagen.

Tip: was je de kleding buiten of binnen aan de lijn, in plaats van in de droger? Dat kost geen warmte en elektriciteit, dus is een meer milieuvriendelijke keuze.

Dus bestel je online nieuwe truien, broeken of T-shirts? Droog ze buiten als je weinig tijd hebt. Of binnen, maar zorg dan voor voldoende ventilatie en voldoende ruimte aan het rek of aan de lijn.

Snel nieuwe T-shirts bestellen?

Met onderstaande keuzehulp vind je binnen 1 minuut jouw nieuwe shirts!

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes