Care

Hangend of liggend je kleding laten drogen?

De meeste mensen hangen hun kledingstukken netjes aan een waslijn op, maar is dit wel de beste manier om kleding te laten drogen? Je kunt tot slot van rekening ook je kledingstukken liggend laten drogen. In deze story willen we deze twee droogmethoden met elkaar vergelijken. Wanneer kun je je wasgoed gewoon aan de waslijn ophangen en wanneer loont het om deze liggend te laten drogen.

Droogproces altijd het zelfde

Of je nu je kleding laat drogen aan een wasrek, liggend of in een droogtrommel stopt. Het droogproces is in principe altijd het zelfde. Het water in de textielvezels moet verdampen wil het kledingstuk drogen. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend om maar voor één droogmethode te kiezen. Het soort materiaal waarvan een trui, broek, shirt of overhemd is gemaakt kan bepalend zijn of hangend of liggend drogen de beste optie is.

Truien en vesten verliezen snel hun vorm

Zware katoenen truien en vesten verliezen tijdens het droogproces vrij snel hun vorm. We raden je dan ook aan om deze kledingstukken zoveel mogelijk liggend te laten drogen. Om het droogproces te versnellen en de vorm van het kledingstuk onbeschadigd te laten is het aan te raden om een handdoek op het kledingrek te leggen. Hierop leg je de trui of het vest, waarbij we adviseren om het kledingstuk zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm neer te leggen. Dit bespaart bovendien tijd bij het strijken van je kleding.

Truien en vesten
Hamilton Coltrui, Olive
Hamilton
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 99,95
Houston oversized hoodie, Light beige
Houston
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 99,95
Houston oversized hoodie, Metal green
Houston
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 99,95
Houston oversized hoodie, Black
Houston
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 99,95
-30%
Oakland oversized sweater, Mauve red
Oakland
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95

Zijden en wol altijd liggend laten drogen

Gewassen wollen en zijden truien zijn een stuk zwaarder dan katoenen shirts en kunnen tijdens het droogproces redelijk snel hun vorm verliezen. We raden je dan ook aan om deze kledingstukken altijd liggend te laten drogen. Wanneer je twijfelt kun je ook het kledinglabel van je trui of broek raadplegen. Meestal staat hier het volgende symbool op vermeldt:

Tip: Alles weten over wol wassen? Lees dan onze blog over wol wassen

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes