Care

Hoe krijg je bloed uit kleding?

Ai, balen! Een bloedvlek in je kleding. Hoe krijg je die eruit? Wij delen de beste tips om straks niets meer van die vlek te zien. Je kunt bloed namelijk niet zomaar uit kleding wassen. Het is belangrijk om de vlek op de juiste manier (voor) te behandelen.

Bloed verwijderen uit kleding is niet moeilijk:

  1. Bedek de vlek met een flinke laag zout of een mengsel van zout met koud water.
    Het zout zal het bloed absorberen, waardoor dat zich minder goed aan de stof kan hechten.
  2. Laat het zout een paar minuten intrekken.
  3. Spoel het zout van de kleding, met koud water.
  4. Was de kleding volgens het wasvoorschrift.

Hoe snel moet je bloed uit kleding verwijderen?

Simpel: snel.

Het is belangrijk om niet te lang te wachten. Zodra je merkt dat er bloed in je kleding zit pak je het zout om de vlek te verwijderen. Naarmate het bloed er langer zit droogt dit in, dus kan het zich hechten aan de stof. Het is dan niet onmogelijk om de vlek te verwijderen, maar het wordt wel moeilijker.

Hoe bloedvlekken variëren per kledingstof

Gebruik de bovenstaande stappen met zout en koud water. Was de kleding daarna volgens het waslabel. Is de vlek er nog niet uit? Soms kun je een vlekverwijderaar, groene zeep of wat wasbenzine gebruiken. Controleer eerst of je die middelen kunt gebruiken op de stof.

Huismiddelen tegen bloedvlekken

Moet je snel handelen, maar heb je geen zout in huis? Probeer eventueel schoonmaakazijn of wat glansspoelmiddel. Die producten kunnen helpen bij het verwijderen van vlekken. Gebruik het zorgvuldig op je kleding. Was het kledingstuk daarna volgens het waslabel.

Met bovenstaande tips haal je snel een bloedvlek uit je kleding. Dus koop je een mooi nieuw wit T-shirt waar per ongeluk een vlek op komt? Geen zorgen. Je wast het uit een nieuw T-shirt, een polo, overhemd, trui of andere kleding zoals je die online bij ons bestelt.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes