Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Advies

Welke kleding draag je op kantoor?

Welke kleding draag je op kantoor om daarmee een goede indruk te maken? Met de juiste herenkleding kom je stijlvol voor de dag en val je vooral niet te veel op. Het is de kunst om uit te stralen wie je graag wilt zijn in plaats van op te vallen. Door de aandacht goed te sturen kom je perfect voor de dag op kantoor en kan niemand je daarop aanspreken of raar aankijken.

Uitstralen in plaats van opvallen

De gouden regel voor kleding op kantoor: zorg dat je iets uitstraalt in plaats van opvalt. Het is niet te plek voor vreemde outfits die de aandacht trekken. Bewaar die kleding liever tot een feestje, een festival en andere casual gelegenheden.

Draagt in plaats daarvan een net overhemd waarmee je professionaliteit uitstraalt. Kies een kleur die je goed past en zorg er vooral voor dat de maat goed is. Voorkom dat je opvalt, zonder dat dit betekent dat je alleen zwart, wit en grijs mag dragen. Een beetje kleur is geen probleem, zolang dit niet te veel op gaat vallen.

Tip: draag je een rustige en nette pantalon of chino? Dan mag je overhemd iets meer uitgesproken zijn. Vermijd drukke overhemden op drukke broeken en combineer nooit twee verschillende patronen.

Kleding in 3 lengtes
Messina stretch chino, Light grey
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Messina stretch chino, Light blue
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Nieuw
Pisa Shirt, Beige
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa Shirt, Dark olive
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95

Stuur de aandacht

Het is een belangrijke regel voor dameskleding op kantoor, maar ook als man is het goed mogelijk om de aandacht te sturen. Kies een bij voorkeur rustige pantalon of broek, met een overhemd dat de aandacht trekt. Draag een patroon of een sierlijke kleur, waarmee je laat zien waar je voor staat.

Voorkom dat de aandacht uitgaat naar je blote enkels, naar de korte mouwen van je overhemd of een verkeerde maat van jouw kleding. Probeer uit te stralen in plaats van op te vallen, door deze no-go’s zoveel mogelijk te vermijden. Geen (te) korte broeken, geen overhemden met korte mouwen en ook geen kleding die je eigenlijk niet past. Voorkom dat het gaat om waar het niet om zou moeten gaan.

Klassieke stijl op kantoor

Het is op kantoor altijd een goed idee om je iets klassieker te kleden dan je casual zou doen. Draag liever een polo dan een eenvoudig T-shirt en zorg ervoor dat je voldoende overhemden in de kast hebt liggen. Draag daaronder een pantalon of een nette spijkerbroek, die het liefst zo min mogelijk opvalt.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes