Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Lengte vergelijken voor het kopen van kleding

22 mei 2024

Hoe moet je de lengte vergelijken bij het kopen van kleding? Alleen kleding in de juiste (lengte)maat biedt het comfort en de stijlvolle look die je zoekt. Bij Girav begrijpen we dat. Daarom bestel je jouw kleding bij ons altijd in drie lengtematen, namelijk Standard Long Fit, Long Fit en Extra Long Fit.

Benieuwd hoe je de lengte vergelijkt, bijvoorbeeld tussen mannen en vrouwen of voor de verschillende items die je graag draagt? Wij leggen het je uit. Zo kies je voor de juiste lengtemaat en komt de pasvorm goed tot z’n recht.

Het belang van lengte in kledingmaten

Je wilt de lengte vergelijken als je kleding koopt, om een onflatterende pasvorm te voorkomen. Bij de verkeerde lengte oogt kleding heel anders, dus krijgt het niet de look die je zoekt. Door het lengte verschil te vergelijken kies je beter, dus stel je de outfit samen die je voor ogen hebt.

Lengtevergelijking tussen man en vrouw

Houd er rekening mee dat je niet zomaar de lengte kunt vergelijken voor de man en vrouw. De mode-industrie gebruikt verschillende lengtematen voor mannen en voor vrouwen. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de doorgaans langere bovenlichamen en armen voor mannen, ten opzichte van vrouwen. Bij Girav bestel je jouw kleding in drie lengtematen, speciaal voor lange mannen. Dat voorkomt dat T-shirts, polo’s, overhemden of (korte) broeken eigenlijk te kort zijn.

De impact van lengte op maatvoering

Zou je het lengte verschil vergelijken van kleding die je bestelt? Dan merk je snel dat te weinig lengte kleding heel anders laat vallen. De lengte heeft namelijk veel impact op de maatvoering. Dus zou je de lengte vergelijken van personen en van mensen? Dan ontdek je eenvoudig dat niet iedereen dezelfde lengtemaat heeft.

Je outfit in 3 lengtes
Nieuw
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Nieuw
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Hoe lengte vergelijken?

Wil je de lengte vergelijken als je kleding bestelt? Houd rekening met zowel de lengte als het gewicht. Dat zijn belangrijke kenmerken, die bepalen hoe de kleding in een lengtemaat valt. Je kunt dat bij ons gewoon in de webshop doen, zodat je de perfecte maat kiest voor jouw kleding.

Lengtematen bij Girav

Bestel je bijvoorbeeld nieuwe T-shirts of andere kleding? Dankzij onze verschillende lengtematen weet je zeker dat die goed vallen. Je kunt zelf het lengteverschil vergelijken, waarmee je merkt dat langere kleding bijvoorbeeld niet omhoog kruipt als je die in de broek draagt.

Gebruik onze Girav maattabel, om de juiste keuze te maken. Of de handige maatkiezer, aan de hand van jouw lengte en gewicht. Zo weet je zeker dat je de juiste lengtemaat kiest, in Standard Long Fit, Long Fit of Extra Long Fit.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes