Wit voelt niet als een spannende kleur, maar kan een outfit wel net dat beetje extra pit geven. Hoewel wit vaak wordt afgeraden bij mensen met een bleke huid, is het juist een kleur waar veel mensen mee wegkomen. Hoe combineer je enkele belangrijke witte basics?

Is witte kleding seizoensgebonden?

Wit wordt voornamelijk gedragen in de lente en zomer, maar is ook in de andere helft van het jaar te dragen. Het gaat er vooral om dat je de witte kledingstukken op de juiste wijze combineert en in een outfit verwerkt.

Het witte overhemd
Witte overhemden zijn in veel verschillende outfits te verwerken. Een wit overhemd is een ideaal kledingstuk om op kantoor te dragen, maar je kan een overhemd ook uitstekend in een zomerse en informele outfit verwerken. In een formele situatie combineer je een wit overhemd met een donkerblauw of zwart pak, of met een donkergrijze pantalon.
Het witte T-shirt
Een wit shirt is wellicht het meest basic kledingstuk dat er is. Je kan een wit shirt dragen op jeans of een chino. Maak de outfit formeler door een colbert over het shirt te dragen of ga juist voor een stoere uitstraling met een leren jack.
Het witte poloshirt
Een wit poloshirt staat formeel, maar is net wat losser dan een overhemd. Een polo kan als op zichzelf staand kledingstuk gedragen worden, of onder een colbert. Op zoek naar een business casual outfit en is een overhemd en pak net wat te veel van het goede? Ga dan voor een nette polo met een pantalon.

Wit op wit dragen

Maar weinig mensen komen ermee weg: een compleet witte outfit. Wil je toch graag meerdere witte kledingstukken in je outfit verwerken, zorg dan dat je gebruik maakt van verschillende materialen en structuren.

De juiste pasvorm

Bij wit en andere lichte kleuren is het extra belangrijk om de juiste pasvorm te dragen. Bij deze lichte kleuren valt het nog sneller op als je te strakke kleding draagt. Besteed wat extra tijd aan de juiste pasvorm en laat de helderwitte kleding de ster van je outfit zijn.