Een van de zomeritems die niet mag ontbreken in je kledingkast is een heren polo. Waaraan je moet denken bij de aanschaf van een polo wordt duidelijk in deze blog.

poloshirt-slanke-man_GiravPoloshirt voor lange en slanke mannen

Het soort polo dat je het best kunt dragen, heeft naast de setting ook te maken met je lichaamspostuur.

Ben je een lange en slanke man dan is het slimmer om te kiezen voor polo’s met een regular pasvorm. Een slim-fit pasvorm kan teveel de nadruk leggen op je smalle taille wat in combinatie met je lengte er minder goed uitziet. Naast de pasvorm is het verstandig om te kiezen voor polo’s met lichte kleuren zoals: wit, licht groen, roze, licht blauw en grijs.

poloshirt-slanke-man_GiravPoloshirt voor de atletisch gebouwde man

Ben je lang en atletisch gebouwd dan is het slimmer om te kiezen voor een slim-fit polo pasvorm. Het poloshirt zit iets strakker om je lichaam, waardoor de contouren van je lichaam beter tot zijn recht komen.

Poloshirt voor de lange en dikkere mannen

Poloshirt-voor-dikkere-lange-man_GiravWe zien meer lange mannen met een buikje in het Nederlandse straatbeeld dan atleten. Ben je een van deze mannen dan hebben we de volgende tips voor het kiezen van de juiste polo. Kies voor een langere polo in plaats van een bredere maat polo. Lengte maakt namelijk slanker dan kortere kleding. Naast de lengtemaat is het ook belangrijk om op de kleuren te letten. Donkere kleuren zijn geschikter voor mannen met een buikje dan lichtere kleuren.

“Zwart kleed af en de kleur wit maakt breed”.

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een regular fit katoenen polo. Het poloshirt zal wat losser om het lichaam zitten, wat het lichaamspostuur minder zal accentueren.