Styling

Zes hacks voor je overhemd

Naast de zoektocht naar koffie en het op tijd vertrekken van huis, is het ook iedere ochtend een uitdaging om er de rest van de dag stijlvol bij te lopen. Met de volgende zes tips wordt het een stuk eenvoudiger om een overhemd er goed uit te laten zien.

1. Ga voor een grijs ondershirt

Waarschijnlijk heb je hetzelfde probleem als vele andere mannen in Nederland met een kantoorbaan: een wit T-shirt of hemd onder een wit overhemd valt vaak op. Door te kiezen voor een grijs ondershirt wordt dit probleem direct opgelost.

Grijze effen T-shirts
3 voor € 50
New York T-shirt, 1-pack Dark grey
New York
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95
3 voor € 50
Sydney T-shirt, 1-pack Dark grey
Sydney
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95
3 voor € 50
New York T-shirt, 1-pack Grey melange
New York
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95
3 voor € 50
Sydney T-shirt, 1-pack Grijs Melee
Sydney
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 19,95

2. Draag metalen baleinen voor een mooie boordkraag

Veel overhemden hebben baleinen aan de binnenzijde van de boordkraag. Deze strips zorgen ervoor dat de boordpunten van het overhemd mooi blijven en niet gaan kreuken. Mocht je overhemd zijn uitgerust met plastic baleinen, dan adviseren we je om deze op den duur te vervangen voor metalen baleinen. Deze gaat langer mee, waardoor je langer geniet van een mooi overhemd.

3. Oude overhemden weggooien? Nergens voor nodig

Er komt een moment waarop je overhemd zijn beste tijd gehad heeft. Een belangrijke factor in dit besluit is de staat van de boordkraag. Deze ziet er vaak na verloop van tijd vies, versleten en verkreukt uit. Zonde, aangezien de rest van het overhemd vaak nog in een prima conditie is. We hebben een trucje, waarmee je de levensduur van het overhemd verlengd.

Vouw de boordkraag naar boven en maak de bovenste naad (die de boordkraag met het overhemd verbindt) los. Het overhemd met kraag is in één klap veranderd in een mandarin overhemd, oftewel een overhemd zonder boordkraag.

4. Bescherm je overhemd met een beschermhoes

Een lekker zittend overhemd moet met zorg worden behandeld. Het nemen van een aantal voorzorgsmaatregelen zorgt ervoor dat een overhemd gaat kreuken, nare geurtjes krijgt of door motten wordt aangevreten. Bescherm je favoriete overhemden door een beschermhoes aan te schaffen.

5. Zo verwijder je inktvlekken

Intvlekken zijn, naast een vieze boordkraag, ook een belangrijke reden om een overhemd weg te gooien. Ook dat is zonde, want deze vlekken kunnen wel degelijk verwijderd worden uit een overhemd of pullover. Het is wel belangrijk om direct actie te ondernemen wanneer de vlek ontstaat.

  • Druk met een tissue enkele seconden op de inktvlek
  • Dompel vervolgens een spons onder in ontsmettingsalcohol en dep een aantal keer op de inktvlek (zo vaak als nodig).
  • Dep daarna met een natte spons (water) het alcohol uit het overhemd.
  • Laat het overhemd drogen en was het kledingstuk normaal.
Overhemden algemeen
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Blauw gestreept
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Light blue
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Wit
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95
Strijkvrij
Pisa Strijkvrij Overhemd, Bordeaux
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95

6. Kreuken verwijderen zonder strijkbout

Een overhemd kreukt snel, zelfs als je het kledingstuk in een beschermhoes bewaart. De oplossing voor dit probleem: hang je overhemd tijdens het douchen in de badkamer en sluit alle ramen en deuren. Zo kan de stoom jouw overhemd kreukvrij maken en zelfs de diepste kreuken laten verdwijnen.

Wil je echt gemak én draagcomfort? Bekijk dan eens onze strijkvrije overhemden. De overhemdstof bestaat uit een mix van 50% katoen en 50% hightech garen. Dit betekent weinig kreukels en snel droog!

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes