Styling

Een upgrade van je zakelijke outfits

Zit de dresscode op jouw kantoor tussen business en casual in? Dan kan het lastig zijn om steeds een geschikte outfit uit te zoeken. Gebruik de onderstaande 5 tips om jouw business casual outfit naar een hoger niveau te tillen.

Onze 5 tips zijn:

Tip 1: De pasvorm

Stijlvolle kleding begint bij een goede pasvorm. Koop T-shirts en overhemden met de juiste lengte en de geschikte fit. Vergeet niet dat het vaak mogelijk is om kleding te verstellen. Daarnaast bieden sommige merken, zoals Girav, veel verschillende lengte- en breedtematen en zelfs diverse mouwlengtes aan. Zo vind je altijd een overhemd of shirt met een ideale pasvorm.

Tip 2: De juiste kleuren

Weet je welke kleuren jou het beste staan? In één van onze blogs legden we de verschillende kleurtypes uit. Aan de hand van deze types ontdek je welke kleuren je het beste kan dragen. Neutrale kleuren zijn veilig, maar durf ook te experimenteren met kleuren. Draag bijvoorbeeld eens een pastelroze of kobaltblauw overhemd naar je werk.

Tip 3: Investeer in goede kwaliteit

Kleding van een goede kwaliteit hoeft niet altijd bakken met geld te kosten. Het belangrijkste is dat je geen goedkoop ogende kleding aanschaft. Durf iets meer te investeren in een kledingstuk als dat de kwaliteit ten goede komt. Let op het materiaal en de afwerking. Kies bijvoorbeeld shirts gemaakt van Amerikaans katoen: een duurzame katoensoort met een lange vezel. Als het kledingstuk van een betere kwaliteit is, geniet je er ook langer van.

Tip 4: Leren combineren

Draag je altijd dezelfde kledingcombinaties naar je werk? Probeer dan eens een andere combinatie. Draag dat lichte overhemd eens op een donkere chino in plaats van een lichte broek. Of ga voor een T-shirt of henley shirt onder een colbert.

Kleding in 3 lengtes
Nieuw
Messina stretch chino, Light grey
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Nieuw
Messina stretch chino, Light blue
Messina Chino
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 119,95
Nieuw
Pisa Shirt, Beige
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa Shirt, Dark olive
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95

Tip 5: Oog voor details

Details kunnen een outfit maken of breken. Een chic overhemd kan er goedkoop uitzien als je hem niet goed draagt. Doe slechts één knoopje open en maak het af met een paar nette manchetten. Zorg er daarnaast altijd voor dat je overhemden en andere kleding vrij zijn van kreukels en vlekken.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes